Що потрібно знати про секс після пологів (новини компаній)

Повернення до інтимного життя після пологів відбувається поступово. І питання, яке хвилює багатьох пар: чи можна займатися сексом після пологів і через скільки часу.

Коли можна займатися сексом після пологів 

Час залежить від перебігу пологів і наявності травм або медичних втручань. Гінекологи рекомендують не займатися сексом 4-8 тижнів як після природних пологів, так і кесаревого розтину. Найважливіше – чекати поки закінчаться кров'янисті виділення, щоб уникнути інфікування і відновлення кровотечі. Термін відновлення статевих органів у кожної жінки індивідуальний.

Акушер-гінеколог гінекологічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні та МЦ "Берегиня" Уляна Кравець говорить, що саме до 2 місяців відбувається відновлення після пологів пошкоджених тканин, і зменшується ризик відкриття кровотеч. 

«Крім того, безпосередньо після пологів статеві шляхи схильні до різних інфекцій, а через 1,5-2 місяці вони відновлюються, і цей ризик зменшується. Якщо був кесарів розтин, то перший секс після пологів можливий через 2.5-3 місяці», – розповідає лікар. 

Що робити в період відновлення після пологів 

Після пологів жінки можуть навіть не хотіти інтимної близькості. Серед причин – сильна втома, страх болючих відчуттів, напруженість від того що дитина ось-ось прокинеться і неможливість розслабитися та інші причини. 

Для чоловіків цей період також доволі важкий як морально, так і фізіологічно. Настоювати на близькості вони просто не можуть, адже також мають страх зробити боляче коханій. Але й стримувати фізіологію доволі складно. Тому варто шукати заміну класичному сексу. Один з варіантів – придбати мастурбатор. Це спеціальна секс-іграшка, яка дозволить чоловіку розслабитися тоді, коли жінка ще не готова до класичного сексу. 

Жінкам, які відновлюються після пологів не варто забувати про існування орального сексу. Він повністю безпечний і дозволить поступово згадувати, що вами та вашим чоловіком існувала інтимна близкість. 

Чоловіки ж мають пам'ятати, що жінці в післяпологовий період особливо потрібна турбота, уважність до їх потреб та ніжність. Тому не варто примушувати дружину до близькості, якщо вона не готова. Краще частіше обіймайте та цілуйте її. Говоріть про те, що вона приваблива, адже в післяпологовий період деякі жінки перестають відчувати свою привабливість.

Як відновлювати інтимні стосунки

По проходженню 4-8 тижнів з дня пологів жінка може починати жити інтимним життям, якщо немає інших показань від лікаря. В цей період чоловік має бути обережним і ніжним. Адже перші сексуальні контакти після перерви можуть бути навіть болісними. 

Починати варто з прелюдії. Розслабитися гарно допоможе масаж з маслами чи спеціальними масажними свічками. Важливу роль грає й атмосфера навколо вас. Музика та аромати від свічок чи ефірних паличок будуть заспокоювати психіку на підсвідомому рівні. 

Інколи, по проходженню кількох місяців, жінка відчуває вагінальну сухість. Тому секс не може приносити їй не задоволення, а лише неприємні та навіть болісні відчуття. В такому разі варто використовувати лубриканти

Але обирати потрібно лише легкі та натуральні смазки. Вони мають бути на водній основі, не містити парабенів, рослинного гліцерину, консервантів і ароматизаторів. Саме такі лубриканти будуть безпечними для молодих мам та не викличуть подразнень. До того ж такі лубриканти можна використовувати з презервативами.

Існують міфи про те, що жінка не може завагітніти в післяродовий період, коли у неї не відновилась менструація та вона годує груддю. Насправді це фейкові твердження. Завагітніти можна і тоді, коли менструальний цикл не відновився повністю. 

Аби запобігти небажаної вагітності потрібно використовувати звичні контрацептиви типу презервативів, або ж звернутися до лікаря для вибору гормональних контрацептивів чи внутрішньоматкової спіралі.

Деякі пари обирають анальний секс в післяродовий період. Але ставитися до такого сексу потрібно з великою обережністю. Дуже часто після пологів з'являється геморой й анальні тріщини. Причому вони можуть бути як самі по собі, так і разом з гемороєм. У такому випадку анальний секс може тільки погіршити ситуацію. А уникнути болючих відчуттів навряд чи вдасться. 

Тому переходити до анального сексу потрібно лише після обстеження у лікаря та дуже обережно. Адже перегородка між прямою кишкою і піхвою доволі тонка. Тому активні рухи при анальному сексі з високою ймовірністю можуть призвести до розвитку маткової кровотечі. Саме тому найкраще в післяпологовий період – набиратися терпіння, експериментувати з іграшками та повертатися до інтимної близькості поступово та обережно.

 
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up