Почаївську лавру хочуть захищати від мародерів

Почаївську лавру хочуть захищати від мародерів
Почаївська лавра має реальні шанси стати притулком для бандитів та засобом для мародерства, вважають активісти з Тернополя. Відтак вони збираються їхати з міліцією, щоб не допустити мародерства, повідомили у понеділок, 24 лютого, на засіданні прес-клубу.

- Очільники Почаївської лаври підтримують уряд Януковича, - каже настоятель Свято-Троїцького Собору ім. Данила Галицького отець Анатолій Зінкевич. - Тепер ця святиня може стати місцем переховування провокаторів та бандитів. Уже кажуть, що там таке відбувається. Я звертаюся до Самооборони з проханням захистити нашу святиню.

На блокпостах зараз охороняють в’їзд до Лаври. Також активісти разом з міліцією та СБУ збираються поїхати туди з перевіркою.

- Ми не дозволимо розкрадень, - каже комендант Самооборони Іван Ковалик. - Також не допустимо, щоб ця святиня перетворилась на точку для міжконфесійних конфліктів між людьми.

Відео дня
> Підтримали питання про захист святині представники Самооборони, Комітету національного спротиву, представники “Тризубу”, УНА-УНСО, українського козацтва, автономні націоналісти, професори. Усі погоджувались, що святиню потрібно взяти під захист мирним способом.

У Почаївській лаврі таку інформацію спростовують. Такі заяви там називають провокацією і спробою віддати святиню Київському патріархату.

"Офіційно заявляємо, що ніякі боєвики та тітушки на території монастиря не знаходяться та не переховуються. Лавра як і раніше відкрита для всіх бажаючих. Богослужіння звершуються в своєму порядку", - заявляють на офіційному сайті Почаївської лаври.

 

 

Коментарі (13)
  • Anonymous

    захищати від кого від самих себе??? чи ви думаєте що лавра не здатана за себе постояти? це черговий привід захопити Лавру і насильно створити єдину помістну "церкву"...хай краще Зінкевич свою УГКЦ захищає
  • Anonymous

    Вардинець із Зінкевичем з"їхали з глузду? не маючи ні однієї підстави отаке "ляпати" в ефірі? так хто тут провокує??
  • Anonymous

    Тоді чому через телебачення сьогодні подали брехливу інформацію про штурм трохразовий сьогодні лаври і що козаки штурм відбили для чого розпалюєте між конфесійну ворожнечу???
  • Anonymous

    в УГКЦ всі білі і пухнасті ? ну-ну...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up