Тролейбуси по 8, маршрутки по 9. Проїзд у Тернополі дорожчає

Тролейбуси по 8, маршрутки по 9. Проїзд у Тернополі дорожчає
  • Нові тарифи прийняли на засіданні виконкому Тернопільської міської ради у вівторок, 30 жовтня. Діяти вони почнуть з 1 листопада.
  • Найдешевшим проїзд буде для пасажирів з карткою тернополянина.

Проект рішення про тарифи на проїзд в електротранспорті та маршрутних таксі Тернополя озвучував начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігор Мединський. 

- З персоніфікованою карткою тернополянина пасажири платитимуть 5 гривень у тролейбусах та 6 гривень у маршрутках, - озвучив тариф пан Мединський.  - При оплаті електронним квитком, банківською карткою чи телефоном - 6 гривень у тролейбусах та 7 у маршрутках. Готівкою -  8 гривень за проїзд у тролейбусі і 9 - у маршрутці. 

Для школярів при наявності учнівської соціальної картки квиток коштуватиме 50% від мінімальної вартості проїзду: у тролейбусі 2 грн. 50 коп., у маршрутці - 3 грн. Для студентів знижка діє лише у тролейбусах та муніципальних автобусах, яких у Тернополі чотири. І їм теж потрібно мати студентську соціальну картку.

Відео дня

Підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя пов'язано з тим, що усі маршрути є збитковими. До того ж в місті зменшилось маршруток на 35%. Як зазначив пан Мединський, питання про підняття тарифів у Тернополі є досить болючим, проте таке вимушене підвищення ціни на проїзд спричинене катастрофічною ситуацією, яка зараз спостерігається у КП "Тернопільелектротранс", так і у приватних перевізників. Як і раніше заявляли перевізники, їм не вистачає коштів на пальне, дороговартісний ремонт транспорту та виплату зарплати водіям. У "Електротрасні" ще неспроможні покривати власні витрати через значне підвищення вартості електроенергії. 

Читайте також: Тернопільські перевізники просять підняти тариф за проїзд до 10 грн. Лякають, що зупинять маршрутки

- Необхідно протягом п'ятнадцяти днів замінити в громадському транспорті гуму на зимову, щоб забезпечити безпеку перевезень пасажирів, - каже Ігор Мединський. - Зараз ми маємо "перезутих" десь тридцять п'ять відсотків від усього і електротранспорту, і маршруток. Але думаю, що після підняття тарифу і отримання субвенції, ці питання вирішаться. Я проконтролюю. Тариф по відшкодуванню буде чотири гривні і по тролейбусах, і по маршрутках. 

Під час виконкому був присутній депутат Назар Зелінка, який запитав чи можна зобов'язати ТОВ "Системний зв'язок", щоб вони все таки встановили в маршрутках стаціонарні валідатори.

- Про це ми і на сесії неодноразово говорили. Бо, якщо буде більший потік пасажирів з карткою, то будуть ще більші черги при вході в маршрутки, - каже пан Зелінка. - Якщо б були стаціонарні валідатори при задніх дверях, то люди самостійно б користувались картками. 

Як зазначив міський голова, міська рада може лише рекомендувати ТОВ встановити стаціонарні валідатори. За словами пана Мединського, один такий валідатор коштує 1600 євро. 

- Це питання вирішимо, коли буде нормальна муніципальна транспортна мережа, а на цей перехідний період мусимо поки пройти, - додав Сергій Надал. 

Читайте такожГрубіянство триває: водій маршрутки хотів кинути в пасажирку валідатором

У міській раді нагадують, що при наявності пільгової картки тернополянина усі категорії пільгового населення у тролейбусах та маршрутках перевозяться безкоштовно та у необмеженій кількості. Учасники бойових дій та добровольці надалі їздитимуть безкоштовно та без обмежень лише при наявності посвідчення "Учасника бойових дій" та посвідчення добровольця відповідно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (160)
  • Саша Гуменюк

    На секунду в тій самій Польщі взагалі немає готівкового розрахунку,купуєш білет чи карту і їздиш,а прийде контролер побачить що ти без карти або без білета шалений штраф,люди звикли до цього,вигідніше заплатити раз у місяць за карту і гроші видно не діваються і їздить нормальний громадський транспорт.
    А у нас чомусь така"Європа"
  • Іра

    Коли наступні вибори мера?
  • Vasil Chizhov

    треба народний контроль над шоферами тільки 1 тиждень. І зразу ж всі побачать реальні заробітки всіх (шофер тирить і ділиться з власником, той тирить і каже шо нема людей) Через то шо недають чеків, а наші пофігісти неберуть талонів. А в кінці відкати мЕдинському і полтініку. Взагалі пропоную флешмоб - мер має жити в своєму місті. А лисий хай байківцями керує
  • Алексей Дмитриевский

    І куди поділися націоналісти? Як щось проти влади, Росії і т.п. кричать на весь інтернет. А як реальні проблеми, то їх взагалі не чути. І так завжди. Ганьба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up