Зареєструвати преобладнане на газ авто обійдеться до 600 грн

Зареєструвати преобладнане на газ авто обійдеться до 600 грн
  • Процедуру перереєстрації необхідно зробити протягом 10 днів з дня встановлення обладнання.
  • Власникам переобладнаних транспортних засобів видаються нові свідоцтва про реєстрацію із зазначенням особливостей конструкції транспортного засобу.

Все частіше автомобілісти на власні транспортні засоби встановлюють газобалонне обладнання, аби зекономити кошти під час купівлі пального. Проте переобладнання, окрім технічних питань, включає в себе також й юридичні. Так чи обов’язковим є реєстрація переобладнаного на газ автомобіля? Якщо так – скільки часу триватиме процедура, у скільки обійдеться і які документи для цього потрібні. З такими питаннями ми звернулись до регіонального сервісного центру МВС України.

  • Встановлення ГБО є переобладнанням, - пояснив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. – А тому обов’язково необхідно здійснити перереєстрацію транспортного засобу в сервісних центрах МВС, відповідно до вимог законодавства України. А саме постанови Кабінету Міністрів України від 2010 року № 607.

Таким чином, переобладнання буде відображене в реєстраційних документах, пояснили у сервісному центрі. Адже при встановленні газобалонного обладнання змінюється тип пального, тобто автомобіль може працювати не лише на бензині, але й на зрідженому нафтовому чи стисненому природному газі.

  • Переобладнання транспортних засобів для роботи на газовому пальному заборонено роботи власноруч, - каже Василь Барановський. - Необхідно звернутися за кваліфікованою допомогою до суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з переобладнання  транспортних засобів та мають свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу на відповідний вид переобладнання.

Зазначені суб'єкти можуть проводити перевірку відповідності таких засобів вимогам технічних умов і технічної документації підприємства - виробника газобалонного обладнання. При цьому автовласнику не має необхідності попередньо звертатися до сервісних центрів МВС для отримання дозволу чи огляду транспортного засобу.

Відео дня

Вже після встановлення обладнання, незалежно від місця реєстрації чи проживання власника, необхідно звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС для проведення перереєстрації. Там буде здійснено огляд транспортного засобу. Окрім того, до центру потрібно подати ряд документів.

  • Звертаємо увагу, що процедуру перереєстрації необхідно зробити протягом 10 днів з дня встановлення обладнання, - каже Василь Барановський. - Власникам переобладнаних транспортних засобів видаються нові свідоцтва про реєстрацію із зазначенням особливостей конструкції транспортного засобу. Вартість даної процедури вартуватиме громадянам без врахування банківських послуг: для автомобілів виробництва СНГ 505.59 грн, для іноземних авто - 588.13 грн.

Документи, необхідні для реєстрації:

 - заява відповідної форми;

 - акт приймання-передачі транспортного засобу переобладнаного для роботи на відповідному виді палива;

 - свідоцтво про узгодження конструкції;

 - акт технічної експертизи (крім переобладнаних автобусів) або сертифікат відповідності, виданий випробувальною лабораторією (центром), що має атестат акредитації відповідної галузі та повноваження щодо проведення перевірки технічного стану транспортних засобів, органом з оцінки відповідності, що визнаний та призначений в установленому порядку проводити процедуру сертифікації транспортних засобів, чи підприємством, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установлення відповідності конструкції переобладнаного транспортного засобу умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження переобладнання.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up