«20 хвилин» оголошує флешмоб: #пішки_на_роботу

«20 хвилин» оголошує флешмоб: #пішки_на_роботу

Бойкотувати маршрутки та тролейбуси 1 листопада закликає тернополян сайт «20 хвилин». Ми оголошуємо флешмоб: #пішки_на_роботу. Скажіть «ні» маршруткам і тролейбусам!

Мета флешмобу - привернути увагу влади та громадськості до необґрунтовано підвищених тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя.

Ходити пішки нині здорово і модно. До того ж наше місто не є великим і добратися пішки у потрібне місце часто можна у межах однієї години. Можливо, виявиться, що до вашої роботи чи навчального закладу насправді не так вже й далеко йти, як здається. То навіщо тиснутися у брудній маршрутці, де водій не видає квитків, може нахамити пасажиру, показати пальця чи жбурнути валідатором. Саме такі випадки не раз розповідали читачі «20 хвилин». Пропонуємо хоч раз спробувати відмовитися від громадського транспорту! До речі, за даними опитування «20 хвилин», тернополяни готові ходити пішки, за це проголосували 55% із 1178 респондентів. То ж є нагода це зробити!

Флешмоб стартує 1 листопада і є безстроковим. Все що потрібно, - вийти пішки з дому на роботу, навчання чи у справах і розповісти про це у соцмережі «Фейсбук» із хештегом #пішки_на_роботу. Зафіксуйте відстань і час, які ви подолали, опишіть свої враження і самопочуття від ходьби.  До поста у соцмережі також можете додавати селфі з «прогулянки», скрін із додатку «крокомір» на смартфоні, відеозвіт, пряму трансляцію чи фотографії краєвидів міста, які ви побачили по дорозі.

Відео дня

Нагадаємо, нові тарифи прийняли на засіданні виконкому Тернопільської міської ради у вівторок, 30 жовтня. Діяти вони почнуть з 1 листопада. Для пасажирів, які розраховуються готівкою, проїзд становитиме 9 грн у маршрутці, 8 грн у тролейбусі. Тоді як раніше було 5 і 4 відповідно. Дешевше їздитимуть власники персоніфікованого електронного квитка та карти тернополянина. Таким чином Тернопіль знову б’є рекорди, встановивши найвищі тарифи за проїзд у громадському транспорті в Україні. Соцмережі вибухнули обуренням з приводу такого рішення виконкому, користувачі пишуть, що таке підняття тарифів є невиправданим, адже наше місто не є великим і маршруткам не доводиться долати великі відстані.  Таке «покращення»  суттєво б’є по кишені тернополян. Адже зарплати у нашому місті одні з найнижчих у країні. До того ж із ростом ціни за проїзд якість перевезення не покращується. Пасажири масово нарікають на хамство водіїв, бруд у маршрутках та їх поганий технічний стан.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (111)
  • Анонім

    Сьогодні я теж підтримав цю акцію ,і пішов пішки від зупинки "Духовний центр" через парк ,і аж на центральний ринок , і так само в зворотньому напрямку. А Вам слабо . По дорозі бачив як маршрутки возять повітря ,але правда не всі маршрути ,а так бачу багато людей пішки ходять ,і Вам рекомендую це дуже рослабляє ,плюс є час про щось подумати ,щось осмислити . Я дуже задоволений ,що сьогодні пройшовся пішки . А всі ті воділи ,які сильно вопіли про підняття ціни ,і вся та й........ міська рада нехай ідуть у сраку . За дві каденції щоб не рішити питання комунального транспорту це ще треба талант мати.
  • Vaxa Vaxa

    На велосипеді  з баму на ринок 15 хвилин

    Marcus Aurelius reply Vaxa Vaxa

    Але не навпаки :D
  • Борис Машлянка

    а з роботи можна?  щось не до кінця продумана акція... ))
  • Яна Телевяк

    Але чи всі так зроблять , чи лише тут попідписують як потрібно робити .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up