Грубіянство триває: водій маршрутки хотів кинути в пасажирку валідатором

Грубіянство триває: водій маршрутки хотів кинути в пасажирку валідатором
  • Про чергове грубіянство від водія маршрутки редакцію "20 хвилин" повідомила читачка Мар'яна у неділю, 28 жовтня. 
  • Жінка в маршрутці № 5А хотіла оплатити проїзд карткою і почула від водія: "Що, курва, сама приставити не можеш, ніхто нас за людей не має..".
  • В КП "Міськавтотранс" кажуть, що на шоферів цього маршруту уже скаржились. Із неввічливим водієм поговорять. 

- Їхала з Будного маршруткою "5А", номер ВО 8554 АХ, - пише читачка Мар'яна. - Передала водієві картку для оплати проїзду і почула такі слова: "Що, курва, сама приставити не можеш, ніхто нас за людей не має..".

За словами пасажирки, вона зробила водієві зауваження, чому він так говорить до пасажирів. У відповідь почула обурення, що влада не повертає їм грошей за карточки.

Відео дня

- Цей водій і квитків не видавав пасажирам, які платили за проїзд готівкою, - каже пані Мар'яна. - Пасажири обурювались, але з його сторони не було жодної реакції. Водій і до зупинки на центральному ринку не доїхав, зупинився десь через п'ятдесят метрів після світлофора. Коли побачив, що я його фотографую, то хотів кинути в мене валідатором. Я його сфотографувала з вулиці, а він показав середній палець та кричав матом через вікно. Скільки ще ті "маршрутчики" хамитимуть пасажирам? 

Маршрут, про який розповіла "20 хвилин" читачка, обслуговується в КП "Міськавтотранс". Оскільки жінка скарги не написала, то в КП про інцидент дізнались від журналістів. І, як з'ясувалось, це не перша скарга на водіїв цього маршруту. Пасажири уже двічі скаржились. 

- Взагалі, дуже багато скарг було, коли встановили валідатори, - каже заступник директор підприємства Андрій Кучерак. - Були бесіди, водіїв викликали до директора. Їм казали або вони нормально їздять і не хамлять, або взагалі не виїжджатимуть. Був такий водій на "5А" маршруті, з ним двічі говорили і більше скарг на нього не було. А тепер щось нове вже є. 

Ще один з випадків, коли водій грубіянив пасажирці був 1 жовтня у 23-й маршрутці, яка обслуговується на ПАТ "Тернопільське АТП 16127". Тоді водій сказав пасажирці, яка попросила квиток, щоб та не зайо**вала його. Як тоді повідомляли на підприємстві, у ситуації розберуться. Але про звільнення навряд чи йтиметься, бо водіїв і так не вистачає. 

Читайте також"Давай карточку, або вали до Надала, хай тебе на своєму джипі везе": водій маршрутки грубіянив пасажирам

Не вистачає водіїв, тому не звільняють

Зараз, як кажуть в КП "Міськавтотранс", їхньому підприємству зараз не вистачає, як мінімум, 35 водіїв. І вирішити цю проблему нереально, бо хороші водії виїжджають на роботу за кордон.

- За кордоном водій отримує в межах тисячі двохсот євро, то у Тернополі жодне підприємство не може собі дозволити на такому рівні оплачувати роботу, - каже Андрій Кучерак. - До того ж, зараз підняли ціни на дизельне пальне. Якщо раніше на тих тридцять сім - сорок машин, які виїжджають ми заправляли на тридцять сім тисяч, то зараз сорок сім - сорок дев'ять тисяч гривень. Це дуже б'є по фінансових ресурсах підприємства. Зараз наше підприємство заборгувало за пальне триста п'ятдесят тисяч гривень. 

За словами пана Кучерака, у КП них на 18-ому маршруті виїжджає лише 10 автобусів. А ще 5 нових, 2015-2018 років випуску, просто стоять, бо немає водіїв. 

- З тих даних, які ми маємо, середня заробітна плата у водіїв тернопільських маршруток десять-дванадцять тисяч гривень, - додає чоловік. - Зараз ринок праці дуже відкритий, особливо за кордоном. Тому, якщо ми кажемо водіям, що звільнимо їх за їхню неякісну роботу, то їх це не лякає. Вони або виїжджають за кордон, або переходять на інші підприємства. 

У КП вважають, проблему з водіями не вирішить ні міський голова, ні перевізники. Це питання потрібно вирішувати на рівні держави. 

Про цю проблему перевізники говорили і під час зустрічі з начальником управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігорем Мединським 23 жовтня. Тоді перевізники озвучили, що у них чимало боргів за пальне, їм не вистачає коштів на обслуговування маршруток, на зарплати водіям, які виїжджають за кордон. Тому тариф на проїзд потрібно піднімати до 10 грн. 

Після цієї зустрічі, як повідомив начальник управління, перевізників вислухав міський голова. Що буде далі з тарифами на проїзд у маршрутках в Тернополі та з самими маршрутками поки невідомо. Проте перевізники подали розрахунки на розгляд виконкому щодо підняття тарифів до 10 грн. 

Довідка

Щодо скарг на водіїв маршруток, то за словами Ігора Мединського, у випадку, який описала жінка,  потрібно писати скарги в управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Тернопільської міської ради. Оскільки це комунальне підприємство. Можна скаржитись і управління транспорту, яке працює за адресою вул. Коперника, 1, 4-й поверх. Контактний телефон - 52-15-14.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олег

    З бидлом не потрібно говорити.Зразу треба кулаком рівняти ці гнилі рожі.Шкода,що мені ще ні разу не трапились на дорозі ці хамовиті уроди.Але якщо таке станеться,то(звертаюсь до Вас,всесильні водії маршрутки,які,як останнє падло хамить жінкам,пенсіонерам і виганяє дітей)обіцяю,що поведусь з Вами-рагулями ,як ви цього заслуговуєте.
  • Олег

    З бидлом не потрібно говорити.Зразу треба кулаком рівняти ці гнилі рожі.Шкода,що мені ще ні разу не трапились на дорозі ці хамовиті уроди.Але якщо таке станеться,то(звертаюсь до Вас,всесильні водії маршрутки,які,як останнє падло хамить жінкам,пенсіонерам і виганяє дітей)обіцяю,що поведусь з Вами-рагулями ,як ви цього заслуговуєте.
  • Олег

    З бидлом не потрібно говорити.Зразу треба кулаком рівняти ці гнилі рожі.Шкода,що мені ще ні разу не трапились на дорозі ці хамовиті уроди.Але якщо таке станеться,то(звертаюсь до Вас,всесильні водії маршрутки,які,як останнє падло хамить жінкам,пенсіонерам і виганяє дітей)обіцяю,що поведусь з Вами-рагулями ,як ви цього заслуговуєте.
  • Пропер

    Просто треба було несподівано з ноги тому хаму вальнути в носа і вийти.тоді зрозуміє шо не правий.інакше до чорта не дійде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up