"Нове рішення виконкому не впливає на ухвалу суду. Тарифи на проїзд мали б змінити": юрист

"Нове рішення виконкому не впливає на ухвалу суду. Тарифи  на проїзд мали б змінити": юрист
  • Виконком передав повноваження на встановлення тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя.
  • Але, як каже юрист, це ніяк не впливає на дію обох ухвал суду: тарифи мають змінити. У міські раді кажуть, що тарифи залашаються такими ж: 6 та 7 грн готівкою у тролейбусах та маршрутках відповідно.

Коротко: тернополянин оскаржував рішення виконкому про тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя. Зараз діє ухвала суду про припинення дії рішення виконкому. Тобто тарифи мають бути 4 грн готівкою у тролейбусів та 5 грн готівкою у маршрутках. Щоб рішення суду були нечинними, виконком передав повноваження на встановлення тарифів управлінню транспорту 22 травня. А 6 червня виконком оскаржував ці рішення, але суд позови не задовольнив.

Про надання повноважень управлінню транспорту йшлося й на виконкомі 12 червня.

- Положенням про управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради, затвердженим рішення Тернопільської міської ради від 22.02.2019р. №7/32/27 визначено, що управління транспорту, комунікацій та зв’язку є виконавчим органом Тернопільської міської ради, - коментує керівник прес-служби Тернопільської міської ради Мар'яна Зварич. - Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження щодо встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на транспортні послуги.

Відео дня

Також говорять і про те, що Закон вказує і на те, що орган місцевого самоврядування наділений можливістю щодо розмежування повноважень між її виконавчим комітетом, відділами, управліннями, іншими виконавчими органами ради та сільським, селищним, міським головою в межах повноважень, наданих цим Законом виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

Ухвали суду досі в силі

Як пояснює юрист Василь Когут, не зважаючи на те, що виконком передав повноваження управління транспорту на встановлення тарифів, рішення суду досі чинні. І міська рада мала б їх виконувати.

- Управління транспорту такі повноваження отримало лиш зараз і тепер хай визначає тарифи, - каже пан Когут. - Міська рада скинула з себе відповідальність. Але рішення про тарифи, які оскаржили в суді, визначав виконком. І дія цих рішень, згідно з ухвалою суду, зупинена.

На запитання як діятиме далі міська рада, там відповіли, що тарифи залишаються незмінними. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Григорій Вечоринський

    А чому не забрати ліцензію у перевізників і зробити транспортників державними.
  • Ольга Василівна

    Лисому на усіх вас плювати
  • Olga Tarnavska

    ну і...робіть щось ви ж преса помагайте людям

    Oleksandra Sozanska reply Olga Tarnavska

    Olga Tarnavska преса не зобов‘язана допомагати. Є люди, є особисті права людини, от і нехай кожен своє відстоює/відвойовує

    Maryana Dokhvat reply Olga Tarnavska

    Ви напевно не читали всіх попередніх публікацій на цю тему. Ми то робимо. А от чи самі люди готові відстоювати свої права? Більшість - ні. Ми це зрозуміли, коли проводили експеримент.
  • Sergey Chernyshov

    Ура! Здобули ж..!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up