Особливі дітки до школи мали йти пішки під дощем. Бо тролейбус звернув з маршруту

Особливі дітки до школи мали йти пішки під дощем. Бо тролейбус звернув з маршруту
Жінка стверджує, що обледеніння дротів не було. І Шкільний тролейбус без проблем проїхав, а "дев'ятка" - звернула з маршруту
  • Коли за роз’ясненнями жінка звернулась в КП «Тернопільелектротранс», їй видали, що невдовзі тролейбуси взагалі не ходитимуть на Сахарова. Тоді чим діставатись до спецшколи і обласної дитячої лікарні, обурюється читачка.
  • В КП журналістам повідомили, що тролейбус звернув з маршруту через обледеніння  дротів. Та просять тернополян з розумінням поставитись до проблеми, яка виникла через погіршення погодних умов.
  • Під дощем, з хворими та ниючими вранці дітками ми мусили пішки йти до школи і лікарні, бо тролейбус повернув на Купчинського, - Любов Матяш, мама хлопчика з особливими потребами, ледь стримувала емоції. – Я умисне, коли відвела сина до школи, пішла подивитись, чи справді був лід на дротах. Адже перед тим без проблем на Сахарова проїхав Шкільний тролейбус, на який ми просто не встигли. Дроти були чистими. Як так можна?  

А як з БАМу дістатись до обласної дитячої лікарні?

Жінка розповіла, що щоранку з Київської їздить з 9-річним сином до Спеціалізованої школи, що на вул. Сахарова. Зазвичай користуються Шкільним тролейбусом. Нині на нього не встигли – буквального кілька хвилин. Тому чекали на тролейбус №9, який теж йде на Сахарова.

  • Сіли на 9-ку близько 8.50, доїжджаємо до 15 Квітня, приходить кондуктор і говорить, що, можливо, ми може не поїдемо наверх, до лікарні, - пригадує жінка. – Я запитала, чому. Бо там обледеніли дроти. І не пройде тролейбус. Доїдемо до повороту на Купчинського, - а там буде видно.

Водій навіть не пригальмував на повороті, просто поїхав до поліклініки 2 лікарні, обурюється жінка. Пасажири з дітьми, які мали намір дістатись до Спецшколи та обласної дитячої лікарні, пішли пішки.

Відео дня
  • Переповідати, як ми йшли, не буду, ви самі можете уявити, - нарікає пані Любов. – Може, з дітьми і корисно ходити пішки, але ж не під дощем, коли малеча хвора і мама везе її до лікарні. Чи до школи, як ми в даному випадку.

Після того, як жінка завела сина до навчального закладу, верталась назад – умисне пішки, аби подивитись на дроти. Каже, і поглянула, і навіть сфотографувала – електродріт був сухим. І льоду не було.

  • Я подзвонила на довідку міськради, розповіла про проблему, - пригадує пані Любов. – Мене вислухали і направили до КП «Тернопільелектротранс». Там повідомили, що спілкуватимуться з водієм, чому так сталось. Але врешті, майже на прощання кинули, мовляв, тролейбус взимку взагалі їздити туди не буде.

Жінка шокована. Бо, каже, туди дістатись більше нічим. І, якщо учнів та їхніх батьків ще може завезти Шкільний тролейбус, то до обласної дитячої лікарні з «Аляски» та «Сонячного», окрім Злуки, - дістатись нічим.

Що говорять тролейбусники і міськрада

У прес-службі КП «Тернопільелектротранс» журналістам повідомили: у зв’язку з обледенінням проводів на ділянці дороги Корольова-Сахарова, було ускладнено рух електротранспорту.

  • Через це викликали аварійну бригаду контактної мережі, - повідомили у прес-службі. - Водій, щоб не зривати графік руху і щоб довезти пасажирів, на той момент звернув на вул. Купчинського, а далі слідував за маршрутом. Адміністрація КП просить пасажирів з розумінням поставитись до подібних ситуацій, адже безпека пасажирів – пріоритет.

Тролейбуси можуть з’їжджати з чітко наміченого маршруту, якщо на це є дуже серйозні причини. Скажімо, як в даному випадку, обледеніння дротів.

  • На даній ділянці відновили рух, - кажуть у КП «Тернопільелектротранс». -  Ситуація може повторитись через погіршення погодних умов. Причому на будь-якій ділянці руху тролейбусів у Тернополі, не лише на Сахарова.

Тролейбуси на Сахарова їздять і їздитимуть надалі, в т.ч. і в зимовий період, запевнила речниця міськради Мар’яна Зварич, яку ми попросили прокоментувати ситуацію щодо можливої зміни графіку руху тролейбусів через вул. Сахарова.

  • Така ситуація трапилася з тролейбусом, який їздив на першому крузі, - каже Мар’яна Зварич. - Як повідомляють нам у КП «Тернопільелектротранс», були «обледенілі» дроти, тоді водій викликав енергослужбу, яка провела профілактичні роботи. Усі інші тролейбуси їздили без зміни маршруту.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • 1

    А шкільний тролейбус теж повертав до лікарні?
  • Люда Мороз

    І не тільки 5 і 1 теж постійно на перерві
  • Лілія Майка

    Цілу лінію (за декілька мільйонів гривень) спеціально провели для того, щоб тролейбус з маршруту номер 9 заїжджав до обласної дитячої лікарні. Результат - тролейбуси більшість часу стоять на перерві, а їздить лише 1 або 2 тролейбуси.
    Повністю неефективне використання коштів і наявних тролейбусів.
  • Любов Вороняк

    тепер немає порядку чекала на 7 на шептицького 9 05маршрутка не зупинилась
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up