Маршрутки 1 лютого будуть їздити, кажуть перевізники. Та водії продовжують звільнятись

Маршрутки 1 лютого будуть їздити, кажуть перевізники. Та водії продовжують звільнятись
  • Міський голова каже, що якщо дізнаються про якісь відхилення в роботі перевізника, то з ними миттєво розірвуть угоду.
  • Деякі водії таки звільнились, однак поки їм знайшли заміну

З 1 лютого з 10:00 і до кінця дня пільговики їздитимуть безкоштовно в необмеженій кількості. І так щодня. До 10.00 платять всі.

Міський голова каже, що усі без вийнятку перевізники погодились працювати за новими вимогами: згідно з графіком, працювати з електронним квитком та додатково погодились перевозити пільговиків по-новому.

- Ми поки знайшли спільну мову з водіями, наш транспорт працюватиме нормально, - повідомив представник ПП "Тернвояж". - Наразі в нас вільнилися четверо водіїв. Але тернополяни дискомфорту не відчуюють. Все буде працювати в звичному режимі, цим водіям поки ми знайшли заміну. 

Відео дня

Чи будуть  працювати в ПП "Тернвояж" (маршрут №6, 7, 9, 14) за новими умовами та перевозити пільговиків без обмежень наразі не знають. 

У КП "Міськавтранс" (1, 5, 5А, 11, 15, 18, 21, 25, 26, 28, 31, 34, 36) від коментарів відмовились.

Директор ПАТ "Тернопільське АТП 16127" (маршрути №20, 22, 23, 30) Олександр Шильман каже, що за січень через валідатори написали заяви на звільнення близько 10-15 водіїв. 

- У нас справді є нехватка водіїв. Але чи це сталось через запровадження електронної системи оплати проїзду, чи через якісь інші причини не знаю, - каже керівник АТП. - Водії не задоволені, що валідатор стоїть не в салоні, а біля нього, і я їх розумію - важко робити кілька справ одночасно. Якщо раніше водії розраховували готівкою, то тепер і картками і готівкою, а валідатори треба ще й папером заправляти. Точно не скажу, а загалом через це звільнились 10-15 чоловік, але це не критична цифра. В загальному звільнились 30-40 водіїв: хтось іде до іншого перевізника, хтось їде в Польщу. Багато водіїв виїжджають за кордон - там водій отримує 700 євро на місяць ще й проживання дають, коли в Тернополі - 3-4 тисячі гривень офіційно. А дефіцит водіїв був, є і буде - я в же багато років працюю в цій сфері, і достатньої кількості водіїв при теперішньому рівні зарплат ми не будемо мати. Це тяжка робота. Та і до водія є багато вимог - людина з вулиці на таку роботу не прийде, бо він відповідає за безпеку пасажирів.

Нагадаємо, після страйку водії маршруту №14 написали заяви на звільнення

З іншими перевізниками наразі зв"язатись не вдалось.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Богдан

  • Солдат

    Я ж казав що домовляться. Якщо б розырвали угоди перевізники б "випадково"  злили інформацію кому носили хабарі і скільки. В даному випадку спрацювало правило "рука руку миє"

    НАТАЛІ - 玛丽亚 reply Солдат

    Їм вигидніше було домовитися. Бо після розірвання договору, що з тими коритами робити, які возили людей? Продавати хіба що. Тільки хто б їх купив? Хіба на запчастини. Збитки ще ті. Так що краще працювати, так як скажуть. Бо і того може не бути...

    НАТАЛІ - 玛丽亚 reply Солдат

    В деякій мірі так. Але в даному випадку, вимоги перевізників не виконані. А те що від них вимагала влада, так. Ще навіть з більшою перевагою. Доведеться щей пенсіонерів возити задурно...

    VoVa reply НАТАЛІ - 玛丽亚

    А хто казав що їх возитимуть безкоштовно,  За них буде платити міська рада з наших податків.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up