Водії маршруту №14 написали заяви на звільнення

Водії маршруту №14 написали заяви на звільнення

Страйк водіїв маршруток продовжується, але по-іншому. Чимало водіїв виїхали 11 січня без валідаторів або просто ними не користуються. Дехто з водіїв, незадоволених умовами роботи, вже написав заяву на звільнення.

Нагадаємо, 10 січня водії масово не вийшли на маршрути, натомість пішли пікетувати міську раду.  

Наш журналіст бачила зранку 11 січня, як водій маршрутки №14 хоча і мав при собі валідатор, картку у пасажирів не приймав - лише готівку 4 грн. Хто не мав картки чи е-квитка платили по 5 грн. Чеки, водій не видав. Пояснив це тим, що не має часу "бавитись з цим чудом техніки" та дивитись за дорогою. 

- Так, ми вчора страйкували, але так нічого і не вирішилось. Приїхав Мединський, сказав що ми зачинщики. Ми сказали, ми з тими валідаторами їздити не будемо. Він сказав: "То пишіть заяви на звільнення", - розповів водій. - От всі водії 14-го маршруту і написали. Тепер допрацьомуємо два тижні до кінця місяця, а з лютого певно маршрутки №14 взагалі не буде. Знаю, що водії маршруток №20 та №22 взагалі виїхали сьогодні без валідаторів.  В міськраді вчора сказали, що на валідатори як в тролейбусах не мають коштів - один коштує 1500 євро, а за кондукторами сказали звертайтися до перевізників. А перевізники кажуть, що не мають грошей на кондукторів. Якщо пасажири не підуть за водіями, то будуть стояти на зупинках ще довго. Хай Надал сам і сідає за кермо, раз нас вчора злодіями обізвав.

Відео дня

До слова, маршрут №14 охоплює велику частину міста - "Сонячний", "Аляску", "Східний", Центр, Центральний ринок, автовокзал. 

- 11 січня виїхали всі маршрутки, які мали бути на мережі, - повідомляють в прес-службі міської ради. - Ситуацію з картками та валідаторами перевіряють. Про заяви водіїв 14-их маршруток управлінню транспорту невідомо.

Нагадаємо, до 1 лютого маршрутки працюватимуть в тестовому режимі.

Також з понеділка, 15 січня у маршрутках працюватиме система контролю. Контролери перевірятимуть чи є проїзні квитки та документи на проїзд у пасажирів. Якщо пасажири не матимуть квитків, будуть оштрафовані у 20-ти кратному розмірі від вартості проїзду. А це 80 грн. 

А як ви добиралися сьогодні зранку? Чи були маршрутки? Чи приймали водії картки та е-квитки, чи видавали чеки? Пишіть про це у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (114)
  • Василь Швалюк

    14 маршрут
  • Василь Швалюк

    Також пітверджую чеків не дають замість них підробки.

    бурундук reply Василь Швалюк

    які маршрутки?
  • бурундук

    ну да, всі так за ту Європу говорять. а де ті гроші взяти на маршрутки нові? якби комунальне підприєство було б то можна ще було б шось вимагати, а так приватні перевізники будуть скотчем латати ті маршрутки, лиш би грошей не тратити, і ніхто їм не буде мати права шо сказати

    Василь Швалюк reply бурундук

    14 маршрут
  • Пупкін

    У всіх дописах одна жовч... Люди схаменіться. Те що ви мало заро****єте на своїй роботі не дає вам право принижувати інших. Водії маршруток молодці, вирішили страйком довести що вони мають заро****ти нормальні гроші( те що вони зароблені нечесно, і без обліку, то звичайно велика проблема, але їх загнали не ми, а роботодавці, бо не хочуть сплачувати податки, платити білу зарплату повністю, перевізникам легше дати відкат меру). Прості пасажири не винні що не можуть заплатити нормальні гроші за послугу, бо її як такої не існує...В Польщі найдешевший квиток 3.5 злотих на 1 год. ТІ жовті скотовози вже декілька раз себе окупили, але владі(меру і перевізникам все мало), щоб планувати нормальний новий транспорт. ТЕПЕР ПО СУТІ Чому ви не страйкували коли вводили карту тернополянина?. Чому ви не страйкуєте свому робототавцю, який вам платить мізер, а сам їздить на дорогій автівці? Відкрийте сайти польських оголошень, там середня з/п категорії СЕ 1500 евро, беруть всіх адекватних...В україні простий водій заро****є на дальніх рейсах близько 20000 грн!! То чого ви думаєте що наші водії мають нас возити задармо?? Треба боротись за своє. Уряд піднімає ціни на все,(а ми мовчимо та терпимо, а САМЕ ГОЛОВНЕ ПЛАТИМО),а ми найшли крайніх, водіїв маршруток, чи таксистів. Скажу так, якщо хтось вважає що вони заро****ють шалені гроші, виробити відповідні категорії не складно, отож удачі., тим паче вільні робочі місця завжди є..

    Розорвать Лопнуть reply Пупкін

    Хто каже, щоб возити за дурну? Нехай вимагають в роботодавця, щоб підняв їм зарплату. Тай вся проблема. Я не страйкую, бо мене моя зарплата влаштовує. Чому за всі негаразди з маршрутками, повинні віддуватися прості люди? Просто тепер нічого не приховаєш. Буде видно скільки провіз пасажирів, скільки з них пільговиків. Не скаже що маршрут збитковий і треба піднімати вартість проїзду. Тому і відпираються від тих нововведень. Робота не з легких, то правда. От як би платили за неї відповідно, того б не було. Нехай страйкують, і вимагають підвищення платні в роботодавця, а не придумують проблем на пустому місці…

    Oleh Yuriv reply Розорвать Лопнуть

    Як то кажуть щось не подобьається ходіть пішки))

    лис reply Oleh Yuriv

    не розписуйтесь за всіх

    лис reply Oleh Yuriv

    ну не всі мають можливість ходити пішки на великі відстані ще й взимку. міська влада ЗОБОВЯЗАНА надати мешканцям якісне транспортне сполучення. а ходити пішки чи ні то вже вибір кожного

    Розорвать Лопнуть reply Oleh Yuriv

    Чому зразу пішки? Є альтернатива, їхати власним авто, чи тролейбусом. А водії маршруток нехай страйкують далі. Тільки від того менше транспорту на дорозі. Легше проїхати бо заторів таких немає...

    Rosomaxa Grey reply Пупкін

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up