Розмітки немає – пливеш, як по морю: тернополяни про дорогу, де сталась резонансна ДТП

Розмітки немає – пливеш, як по морю: тернополяни про дорогу, де сталась резонансна ДТП
  • Настя в комі, дитина на апараті штучної вентиляції легенів і за її життя продовжують боротись лікарі. Стан її братика Сашка задовільний.  
  • Розмітку нанесуть, коли дорогу відремонтують повністю, а знаки про ремонтні роботи встановлені буквально за кілька метрів до місця, де сталась аварія, стверджують дорожники.
  • Від початку 2020 року на дорогах області трапилися 68 ДТП, в яких травмувалося 74 дітей. Керуючи транспортним засобом, водій несе відповідальність за безпеку пасажирів. 

 

11-річна Настя у реанімації, на жаль, позитивних змін немає – дитина дуже «важка». Стан її братика Сашка стабільний, кажуть лікарі. Тернополяни нарікають на відсутність розмітки, мовляв, тому й трапилась аварія. У дорожників своя правда – вони запевняють, що ремонт ще не завершений і знаки, які повідомляють про це – на місці. А патрульні оприлюднили статистику ДТП за участю дітей та наголошують про необхідність перевезення дітей за допомогою автокрісел і бестерів. І справа зовсім не у штрафах – а, передусім, йдеться про безпеку і життя малих пасажирів.

Дівчинка в комі, стан братика кращий

Нагадаємо, аварія, в якій серйозно травмувались двоє дітей, трапилась 22 листопада, близько 15.00. На автодорозі М-19, неподалік повороту на село Мишковичі Тернопільського району, перекинувся автомобіль PEUGEOT 308. На місце аварії виїжджала слідчо-оперативна група.

За попередньою інформацією, водійка транспортного засобу не впоралася з керуванням, зачепила колесами узбіччя і як результат - злетіла з дороги, а транспорт перекинувся. На момент нещастя в салоні були діти. Брат з сестрою отримали важкі травми, оскільки жоден не був ні в кріслі, ні в бустері. Мама від госпіталізації відмовилася. Жінка перебуває у лікарні поруч з дітьми.

Відео дня

Стан 11-річної Насті вкрай важкий – у неї політравма. Її 9-річний братик Саша – в хірургії. У хлопчика серйозний перелом ноги і закрито черепно-мозкова травма. Його стан медики оцінюють як задовільний.

  • Стан дівчинки дуже важкий, вона в комі, перебуває на апараті штучної вентиляції легенів, стан її брата дещо кращий – він у хірургії, - повідомила медичний директор КНП “Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня” Алла Філюк.

На жаль, за останню добу дива не сталось і стан дівчинки не покращився – попри всі старання медиків, які борються за її життя. Жодних прогнозів щодо стану дівчинки, яка постраждала в ДТП 22 листопада, медики не дають. Запевняють, що роблять все можливе, аби врятувати їй життя – і це зараз головне.

У коментарях та соцмережах знайомі родини просять молитви за дівчинку.

Мамі дітей, яка була того дня за кермом і теж травмувалась, але від госпіталізації відмовилась, 38 років. Чи давно жінка за кермом і куди їхала з дітьми – поки невідомо. Грунтовних свідчень щодо подій, які передували аварії, поліція у неї ще не брала, адже жінка весь час біля дітей. Родина  проживає у Тернополі, на Новому світі.

  • Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, - повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту головного управління нацполіції в області Богдан Шуляр.

Розмітку нанесуть на третій, фінішний шар

Аварія трапилась на щойно відремонтованій дорозі. Там «чотирирядка», асфальтне покриття ідеальне. Читачі у коментарях нарікають, що ремонт асфальту провели, а дорожню розмітку не нанесли. І коли темніє чи туман, абсолютно не видно, куди їхати.

  • Я бачив ту аварію, - пише Володимир Біленький. - Часто вранці їду цією дорогою, дуже тяжко без розмітки – пливеш, як на морі. Треба бути дуже уважним. Може, здогадаються нанести розмітку?

У Службі автодоріг в області запевняють: розмітку нанесуть, щойно завершать ремонт.

  • З моменту підписання договору на поточний середній ремонт дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече,  відповідно до пункту 6.4 цього договору, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області доручила підрядній організації ТОВ «Техно-Буд-Центр» забезпечити безпеку дорожнього руху під час виконання робіт, - запевнили у Службі автодоріг в області. -  Підрядною організацією вжито всіх заходів, передбачених ДСТУ 8749:2017 «Безпека дорожнього руху. Огородження та організація дорожнього руху в місцях проведення дорожніх робіт». Передусім, встановила дорожні знаки про проведення робіт, обмеження швидкості, відсутність узбіччя та бар’єрного огородження.

Ремонт дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече триває, запевняють дорожники.

  • Ділянка від Тернополя до смт. Дружба  належить до I технічної категорії, відповідно, її конструктив передбачає влаштування трьох шарів асфальтобетону, - кажуть у Службі автодоріг. - Наразі влаштовано два шари дорожнього одягу. Розмітка буде нанесена на третій, фінішний шар. Тоді ж буде підсипано узбіччя нарівні з верхнім шаром.

Роботи тривають, дорога не введена у експлуатацію, а, відповідно, дія дорожніх знаків не скасована. Дорожники нагадують: згідно з Правилами дорожнього руху, дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою.

Чи карають водіїв за перевезення дітей без авто крісел?

Покарання за перевезення дітей в авто без крісла чи іншого спецзасобу діє від 20 листопада 2019 р. За порушення передбачений штраф. Якщо зупинять вперше – 510 грн, вдруге – 850 грн.

Кілька водіїв вже отримали постанову, кажуть у патрульній поліції. Але наголошують: не страх отримати штраф має примусити батьків встановити в авто спецзасоби. Йдеться, передусім, про здоров’я малюків та їхнє життя.

  • Єдина причина, чому батьки мають використовувати автокрісла, — це пасивна безпека вашої дитини, її життя та здоров'я, - наголошують в управлінні патрульної поліції в області. - Адже саме автокрісло зменшує імовірність загибелі дитини під час ДТП. Просто дотримуйтесь цього важливого правила. Не тому, що штрафи, а тому, що любите свою дитину й бажаєте їй лише найкращого.

Умисне водіїв не карають. Намагаються превентивно донести інформацію, наскільки крісла і бустері важливі для безпеки їхніх діток.

Правоохоронці переконують, що саме автокрісло зменшує ризики під час ДТП. У разі серйозних ДТП воно запобігає фатальним наслідкам в 55%. Крісла зменшують серйозність травм на 80%.   

Від початку 2020 року на дорогах Тернопільщини трапилися 68 ДТП за участю дітей. В цих аваріях травмувались 74 дитини.

  • Кeруючи транспортним засобом, водій нeсe відповідальність за бeзпeку пасажирів, - наголосила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. -  У Правилах дорожнього руху України зафіксовано, що дітей віком молодше 12 років, або зріст яких менше 145 см, потрібно перевозити виключно у спеціальних дитячих автокріслах. За порушення вищевказаного правила водій несе адміністративну відповідальність .

Дитячe автомобільнe крісло виконує дві основні функції: забeзпeчує дитині максимальний рівeнь комфорту під час поїздки і бeзпeку при eкстрeному гальмуванні, різкому манeвруванні або аварії. Тому у поліції вкотре нагадують: автокрісло або ж бустер – це, перш за все, безпека дитини чи дітей, і нехтувати цим – не можна.

У ПДР визначено, що забороняється перевозити дітей:

✔ зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;

✔ на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів;

✔ на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;

✔ до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;

✔ організовані групи дітей у темну пору доби.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (149)
  • Samael Immortal

    Швидкість по дорогах загального призначення максимум 90 а не 130

    Sergey Sergey reply Samael Immortal

    Шановний дописувач, хто вам видав права? Через таких як ви стаються аварії, на тій ділянці максимальна швидкість 110 км/год !!! Зігдно правил дорожнього руху. Більше того при меревищенні швидкості на 20 км/год, штраф не передбачено, зроблено для того, щоб ви могли прискоритись при обгонах чи у разі іншої необхідності. Боюся зустрітись із вами на дорозі, правил не знаєте а коментуєте так ніби усе життя працюєте водієм ... Вчіться !!!
  • Sergey Sergey

    РОЗМІТКА МАЄ БУТИ ОДНОЗНАЧНО, згідно тимчасової схеми організації дорожнього руху на час здійснення ремонту. Чому підрядник, а саме ТОВ Техно-Буд-Центр там її не наніс?! Питання до підрядника! Чому Служба автомобільних доріг та відділ Безпеки Доронього руху НПУ в Тернопільській області це не прокотролювали це питання до них!  Звичайно ще потрібно дотримуватись здорового глузду, якщо крадуть гроші і не хочуть на носити дороню розмітку потрібно зробити усе що уникнути ДТП !!!

    Sergey Sergey reply Sergey Sergey

    1) ТОВ Техно-Буд-Центр - керівник Тесельський
    2) відділ Безпеки Доронього руху НПУ в Тернопільській області - керівник Петрук

    ПИТАЙТЕ В ЦИХ ПАНІВ ЧИ ЇМ СПИТЬСЯ ДОБРЕ В НОЧІ !!! ЧИ НЕ СНЯТЬСЯ ЧАСОМ КОШМАРИ ЗА ПОКАЛІЧИНІ ЖИТТЯ ТА ДОЛІ !!!

    Sergey Sergey reply Sergey Sergey

    3) Служба автомобільних доріг в Тернопільській області - відділ який відповідає за безпеку очолює Козачок

    Sergey Sergey reply Sergey Sergey

    Забув вказати, рівень обоочини  на деяких ділянках більше, як на 20 сантиметрів нижчий від рівня дорожнього полотна! Обочино необхідно терноміново доробити! Відсутні знаки ступінчатого зниження швидкості на жовтому фоні, на час поведення робіт!!

    Sergey Sergey reply Sergey Sergey

    ГОЛОВНЕ ЗЕЛЕНСЬКОМУ, КОЛИ ТОЙ ПРИЇЗДИВ ПОКАЗАЛИ ЩО ТАМ УСЕ ГАРАЗД!!!
  • Михайло Бджола

    МЕНІ  НЕОДНОРАЗОВО  ПРИХОДИЛОСЬ  ТЕЖ  ЇХАТИ  ПО  ТАКИХ  ДОРОГАХ  БЕЗ  РОЗМІТОК  , АЛЕ  Я  В  ПЕРШУ   ЧЕРГУ  ПОВИНЕН  ДБАТИ  ПРО  БЕЗПЕКУ  ПАСАЖИРІВ  І  СВОЮ  .
  • Ruslan Babjuk

    Де тимчасова розмітка? І знаки на дорозі тимчасові??? Чому людське життя дешевше за знаки і розмітку.?? Чому такі відхилення не карають криміналом тих служб чи компанії які відповідають за дану ділянку??? І люди байдужі!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up