У Тернополі змінили дев'ять маршрутів автобусів і тролейбусів

У Тернополі змінили дев'ять маршрутів автобусів і тролейбусів

Виконком затвердив нову маршрутну мережу громадського транспорту у Тернополі.

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради підтримано зміни до існуючих маршрутів громадського транспорту та затверджено нові автобусні і тролейбусні маршрути у Тернополі, повідомляє пресслужба міської ради.

Як наголосив міський голова Сергій Надал, фахівці доопрацювали існуючу маршрутну мережу громадського транспорту у місті та внесли певні зміни у зв’язку із придбанням нових автобусів та для максимального забезпечення побажань тернополян.

«Найбільше пропозицій від жителів міста ми отримували щодо розширення транспортного сполучення з міськими лікарняними закладами, а саме з лікарнями №№2 та 3 і з управлінням соціальної політики, а також – щодо сполучення масиву «Східний» з вул. Бродівською, - пояснює Сергій Надал. – Усі ці побажання враховані, і незабаром автобуси та тролейбуси розпочнуть курсувати на цих маршрутах».

Відео дня

Для забезпечення надання якісних послуг на нових міських автобусних маршрутах, виконавчим комітетом також оголошено про початок конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у Тернопільській міській територіальній громаді. Конкурс триватиме до кінця березня.

Дивіться нові автобусні і тролейбусні маршрути та ті, до яких внесено зміни, у галереї:

Нагадаємо, 11 лютого начальник управління транспортних мереж та зв'язку Олег Вітрук пояснював, що оновлена маршрутна мережа створена на основі обстежень пасажирських та транспортних потоків, досліджень, опитувань і аналізу кореспонденцій пасажирів, проведених відомою німецькою компанією «Дорньєр інтернешнл», з максимально можливим врахуванням побажань та пропозицій мешканців міста, підприємств та організацій.

В рамках формування мережі проведено також громадські обговорення, електронні консультації, та розгляд пропозицій експертною радою.

«Наразі комунальні автобуси обслуговують маршрутну мережу №1а, що сполучає масиви «Східний» та «Дружба», окрім цього, нещодавно експерементально було запроваджено автобусний маршрут №35 «вул. Винниченка - ТРЦ «Подоляни», який уже користується популярністю в тернополян, адже сполучає основні пасажиронасичені райони Тернополя, - зазначив Олег Вітрук. - Проте, на прохання тернополян, наразі пропонується його доповнити, а саме: від просп. Злуки автобус курсуватиме через вулиці Сахарова, Р. Купчинського, Корольова та В. Стуса, що забезпечить транспортне сполучення лікарні №2 з вул. Київською, В. Великого, Леся Курбаса, Симоненка та «Подолянами»».

Також, пропонується запровадити новий автобусний маршрут №21 «Вул. Лесі України – ТРЦ «Подоляни», що забезпечить сполучення масиву «Східний» з вул. Бродівською, адже на даний момент такого сполучення у місті немає, далі через вул. Промислову, гіпермаркет «Епіцентр», вул. Текстильну до ТРЦ «Подоляни»  та через вул. Київську, В. Стуса до лікарні №2. Важливо, що за рахунок цього усі лікарняні заклади, які розміщені на вул. Р. Купчинського, відтепер матимуть транспортне сполучення в обидві сторони з вул. Київською та вул. В. Симоменка. Окрім того, пропонується, щоб автобуси, які обслуговуватимуть даний маршрут, від просп. Степана Бандери курсували через вулиці Шухевича і Веселу, де неподалік знаходиться управління соціальної політики,  до вул. Бродівської.

Зважаючи на численні прохання мешканців мікрорайону «Новий світ», відтепер автобусний маршрут №4 «Вул. Новий світ – вул. Київська – вул. Лесі Українки» курсуватиме від «шостого магазину» до вул. Збаразької, просп. Злуки, вул. Генерала Тарнавського, вул. Київської, вул. 15 квітня до вул. Лесі Українки.

Ще один маршрут, який зазнає істотних змін, є автобусний маршрут №31 «Містечко Шляховиків – вул. Карпенка – міськлікарня №3». Пов’язані зміни із необхідністю сполучення вулиць Миру, Карпенка і С. Будного з лікарнею №3.

Для покращення обслуговування вулиць С. Будного та Лучаківського, видозмінено автобусний маршрут №19 «ТРЦ «Подоляни – вул. Винниченка». Він проходитиме вулицями: Винниченка – С. Будного, Лучаківського, Бережанська, І. Мазепи, М. Кривоноса, Винниченка – до Лучаківського, та від вул. Лучаківського – Бережанської, І. Мазепи до В. Великого – Леся Курбаса – ТРЦ «Подоляни».

Як додав Олег Павлович, при формуванні нової транспортної мережі частину автобусних маршрутів вирішили об’єднати з метою більш ефективного використання транспорту та кращого забезпечення мешканців транспортним сполученням.

Так, автобусний маршрут №12 «Обласна дитяча лікарня – вул. Карпенка» доповнюється маршрутом №7, який незабаром буде ліквідовано. Додано, зокрема, ділянку від Збаразького повороту до обласної дитячої лікарні та сполучено її з масивом «Дружба». В перспективі його планується також продовжити до вул. Корольова та Підволочиського шосе через новий мікрорайон № 6.

Маршрут №15 «Вул. Золотогірська – просп. Злуки – просп. Степана Бандери». Для покращення транспортного сполучення мешканців вул. Золотогірської і Бенцаля з залізничним вокзалом та просп. Злуки, а також уникнення дублювання маршрутів у районі вул. Кривоноса та Миру, пропонується приєднати маршрут №25 до маршруту №15.

Відповідно до змін, об’єднаються також автобусні маршрути №29 «Вул. Вербицького- ринок – вул. С. Будного» та №28. Це забезпечить завантаження маршруту в обидві сторони та пряме сполучення вулиць Коновальця і Вербицького з масивом «Дружба».

Зазнали змін і деякі тролейбусні маршрути. Серед них: новий тролейбусний маршрут №1. Відтепер він проходитиме від вул. О. Довженка до центрального ринку із заїздом на зупинку «Автовокзал». За рахунок цього «Східний» масив буде сполучений з центральним ринком та автовокзалом в обидві сторони. Даний маршрут уже незабаром буде затверджений.

Тролейбусний маршрут №5 може також зазнати змін. Адже, є пропозиція, аби електротранспорт на даному маршруті курсував через центр міста впродовж усього дня ( наразі це здійснюється лише у ранкову та вечірню пори доби). Для цього спеціалісти цими днями вивчають пасажиропотік на різних ділянках маршруту.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonimys

    Вернуть назад тролейбус №5 на Протасевича, бо з баму немає чим туди доїхати!
  • Цьвєк

    35 не рухайте,бо з центра на подоляни він і так задовго їде,але то ше півбіди,можна потерпіти,а теперка буде годину їхав,кінчайте вже ті договорняки,файний маршрут 35-лишіт його для людей.
  • Anonymous

    чому непустять тролік по типу 16го автобуса ?
  • Анатолий Решнюк

    Ще мало заторів !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up