Аж взуття на шнурівках позлітало з ніг. Як покарали 21-річного тернополянина, який збив велосипедиста?

Аж взуття на шнурівках позлітало з ніг. Як покарали 21-річного тернополянина, який збив велосипедиста?
  • Volkswagen врізався в Реugeot, водійка якого, помітивши велосипедиста, почала пригальмовувати. 66-річний пан Мирон злетів з велосипеда, від удару в нього аж взуття на шнурівках позлітало з ніг. Травми голови виявились несумісними з життям – на 5 день  він помер у лікарні.
  • 21-річний водій Роман у суді просив не позбавляти його волі та прав керування, адже працює водієм у підприємця. І це є єдиним джерелом доходу.
  • Прокурор вже подав апеляційну скаргу. Ні обвинувачений, ні потерпілий таких до Тернопільського апеляційного суду не направляли.

Водій автомобіля Volkswagen, 21-річний Роман, не дотримався безпечної дистанції, в'їхав в попутний транспортний засіб марки Реugeot, який за інерцією збив велосипедиста.

Аварія, нагадаємо, сталась у четвер, 17 вересня 2020 р., близько восьмої ранку у с. Великі Гаї, що поблизу Тернополя. 66-річний керманич двоколісного від удару злетів на землю та серйозно вдарився головою. З місця аварії його забрала швидка, але через 5 днів 66-річний Мирон помер у лікарні.

Водія Volkswagen, уродженця с. Грабовець Тернопільського району, обвинуватили у скоєнні смертельної ДТП.

Відео дня

Роман вину визнав повністю

  • Водій Volkwagen  Раssat рухався із двома пасажирами автодорогою «Тернопіль-Козівка-Хоростків» - від с.Товстолуг Тернопільського району в напрямку Тернополя, - йдеться у матеріалах справи. - Від с.Товстолуг Тернопільського району до Тернополя, у попутному з ним напрямку, рухався автомобіль Реugeot.

Водійка останнього помітила велосипедиста і почала гальмувати. В цю мить в її авто врізався Volkswagen, від чого Реugeot відкинуло на велосипедиста.

Велосипедист, зазначили експерти, отримав відкриту черепно-мозкову травму з переломами кісток склепіння та основи черепа і крововиливами. Травми голови ускладнилися набряком – на 5 день у лікарні Мирон помер.

Допитаний в судовому засіданні Роман свою вину визнав повністю. Потерпілий, син загиблого чоловіка, у судових засіданнях участі не брав, але направив офіційний документ, де просив, щоб справу розглядали без його участі. І зазначив, що жодних претензій до юного водія не має. Просив також, аби того не позбавляли волі та прав керування.

Прокурор вже подав апеляцію на надто "м'який" вирок

Прокурор у справі мав іншу позицію. Він просив суд позбавити молодого водія волі на 5 років з іспитовим строком на цей же термін. А водійських прав позбавити строком на 3 роки.

Суд натомість врахував, що Романа притягають до відповідальності вперше, характеристика – позитивна та є пом`якшуючі його покарання обставини. Це визнання вини, відшкодування шкоди, позиція потерпілого, відсутність обставин, котрі б обтяжували покарання.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік, - таким був вирок Тернопільського міськрайсуду. - На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши йому один рік іспитового строку.

Покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на один рік, чоловік має виконувати самостійно.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення. Чим і скористався прокурор у справі. Як вдалось нам дізнатись, він вже подав апеляційну скаргу. Ані від обвинуваченого, ані від потерпілого такі скарги до Тернопільського апеляційного суду не надходили.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Василь Бобер

    А не шкода хлопа у 21. Каскувати то не міхи тігати
  • Міша Гелеван

    А велосипедист був тверезий  чи тришки пидпитий може сам  під колеса підскочив

    Василь Бобер reply Міша Гелеван

    Міша Гелеван знаємо на собі

    Василь Бобер reply Міша Гелеван

    Міша Гелеван дале шофер винен

    Міша Гелеван reply Міша Гелеван

    Василь Бобер Ваську ходять вечерами з робот не тверезі посеред дорозі потом водітелі  виноваті

    Василь Бобер reply Міша Гелеван

    Міша Гелеван усьо можливо
  • Pasha Faerchuk

    Потому что ездят велосипедами как хотят...
  • Леся Бугай

    Покарання повинно бути.Тільки не тюрма. Хлопець молодий і це не піде йому на користь.Синки багачів які їздять на шаленій швидкості завжди відкупляться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up