За 10 днів рейду впіймали 7 (!) п’яних таксистів та одного водія маршрутки

За 10 днів рейду впіймали 7 (!) п’яних таксистів та одного водія маршрутки
  • "То ми, пасажири, фактично потенційні самогубці", скаржаться занепокоєні тернополяни
  • Через збільшення кількості ДТП за участю громадського транспорту, поліція одночасно проводить дві спецоперації. Триватимуть вони місяць.
  • Останнім часом почав боятись їздити у таксі, - читаєш - як не п’яний водій за кермом, так під кайфом, - зателефонував до журналістів тернополянин, який назвався Анатолієм. – І це врахуйте, в ЗМІ з’являється тільки інформація про тих, хто скоїв ДТП чи кого впіймали. А скільки ще не впіймали? Їх що, зараз ніхто взагалі не перевіряє? Вони п’ють (алкоголь – прим. ред.), курять коноплю, ковтають пігулки – і - на зміну? То ми, пасажири, фактично потенційні самогубці…

Нагадаємо, днями оголосили підозру та обрали міру запобіжного заходу таксистові, який скоїв ДТП. Таксист, через якого загинула 17-річна Діана, в момент ДТП був під амфетаміном
У березні 68-річний пішохід помер в кареті швидкої допомоги. Чоловіка на вул. Тарнавського збив таксист, який був під кайфом.

Якщо водіїв громадського транспорту перед виходом на рейс перевіряють - як самих, так і технічний стан автобуса, таксистів ніхто фактично не контролює. Хіба би поліція впіймала п’яним чи під наркотиками за кермом.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Відколи Кабмін ліквідував техогляди, почалась безконтрольна діяльність перевізників. Сьогодні контроль за технічним станом таксі і маршруток здійснює виключно суб’єкт господарювання, вдалось дізнатись журналістам. Тобто - власник. У Тернополі здебільшого всі таксисти – приватні підприємці. А фірми, на які вони працюють, - лише надають інформаційні послуги. Звідси можна зробити висновок, що технічний стан авто на совісті тих, хто сідає за кермо та перевозить пасажирів. Як і їхній стан здоров’я та показник тверезості.

Відео дня
  • Оскільки останнім часом збільшилась кількість ДТП за участі водіїв громадського транспорту, зокрема, таксистів та побільшало тих перевізників пасажирів, яких затримували за кермом напідпитку чи у стані наркотичного сп’яніння, поліція перевіряє діяльність перевізників, - каже начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Наразі ми проводимо дві спецоперації, – «Перевізник. Зима 2017» та «Таксі».

Першу розпочали 17 листопада і триватиме вона протягом місяця. У місті громадський транспорт і таксі перевірятимуть патрульні, в області – поліцейські груп швидкого реагування, пояснили у поліції.

  • За 10 днів в області, це окрім Тернополя, проведено 47 рейдів, 27 перевірок суб’єктів господарювання, - каже Сергій Крета. – Вже склали 76 протоколів, з них найбільше - за ст. 133 Кодексу про адмінправопорушення. Це відхилення від маршруту руху, або не заїзд на автостанцію.

Зафіксували поліцейські кілька випадків порушення правил перевезення пасажирів або технічної несправності авто. Впіймали одного водія автобуса, який вийшов на рейс напідпитку. На нього склали протокол за ст. 130 Кодексу про адмінпорушення – за кермування у стані алкогольного сп’яніння.

  • Щодо операції «Таксі» - це ініціатива керівництва головного управління нацполіції в області, адже останнім часом до поліції надходить багато скарг на водіїв, - пояснив Сергій Крета. – Йдеться і про ДТП, і про водіїв напідпитку, і про скарги тернополян про крадіжки з машин таксі – особливо, мобільних телефонів.

Від 20 листопада перевірено 345 автомобілів таксі. Більшість з них – в обласному центрі. З них 249 фізичних осіб-підприємців та 95 суб’єктів господарювання. Вже виявили 33 правопорушення. Найбільша кількість – відсутність ліцензії у перевізників. Семеро відповідатимуть за кермування напідпитку – на них склали протоколи за ст. 130 Кодексу про адмінправопорушення. Решта – за неправильну паркову та дрібні порушення правил дорожнього руху.

До речі, нещодавно таксистів зобов’язали знову проходити техогляди. І контролює це Укртрансбезпека.

Читайте також Смертельне ДТП у Петрикові: таксист вночі збив велосипедиста
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діонісій

    перевіряйте їх постійно, буде ще те. водіів маршруток під вечір, а таксистів вночі. здивуєтесь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up