Конкурси, подарунки та сюрпризи: у Тернополі влаштували свято для понад 40 дітей з Маріуполя

Конкурси, подарунки  та сюрпризи: у Тернополі влаштували свято для понад 40 дітей з Маріуполя
  • З нагоди Дня Святого Миколая у місті організували захід для малечі з Маріуполя, яка зараз живе у Тернопільській області.
  • Для дітей підготували цілу розважальну програму.
  • Розповідаємо, як все відбувалося!

У суботу, 9 грудня, в одній з центральних локацій Тернополя зібрались кілька десятків дітей-переселенців зі своїми рідними. Для них організували справжнє свято Миколая. Таку ініціативу проявили будівельна компанія «Престижбуд» та благодійний фонд «Престиж Благо». 

Вже другий рік поспіль напередодні Різдва вони влаштовують дійства для малечі з прифронтових та тимчасово окупованих територій, які через повномасштабну війну переїхали в нашу область.

Відео дня

Писали листи до Миколая

– Минулоріч ми розпочали співпрацю з ініціативою небайдужих харків’ян «Олені Святого Миколая». Вони вже багато років запрошують у зимову казку маленьких українців, які втратили дім і переїхали в іншу частину України. Аби отримати омріяний подарунок, достатньо написати листа до Миколая. Це звична історія для тернопільських діток, але часто дивина для їх ровесників зі Сходу та Півдня. Тож ми вдруге допомагаємо Святому Миколаю прийти до малечі. Винаймаємо зручний зал, запрошуємо ведучих, влаштовуємо частування і, звісно, подарунки, – розповідає директор благодійного фонду «Престиж Благо» Ігор Качмарський.

За його словами, команда дізналась, що на Тернопільщині проживає багато внутрішньо переміщених осіб численна з міста-героя Маріуполя. Цілі родини маріупольців через дії ворога втратили домівку в місті над Азовом. Тому у 2023 році будівельна компанія та благодійний фонд вирішили з нагоди свята потішити маленьких внутрішньо переміщених осіб з цього українського міста.

Координацію з родинами дітей та їх запрошення на свято взяв на себе Центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь. Тернопіль». Прийшли діти з цивільних сімей, а ще діти військовослужбовців.

– Понад 40 дітей-маріупольців восени написали листи до Святого Миколая. Крім іграшок, книг та гаджетів діти просили миру, завершення війни і, звичайно, Перемоги. Читати ці листи без сліз важко, адже їх пише малеча, яка втратила все, що мала – рідний дім, школу або дитсадок, часто друзів та рідних. Тож ми взялися до праці, аби діти отримали омріяне свято. До його організації долучилися і співробітники «Престижбуду». Одні пакували солодкі гостинці, інші доставляли подарунки та все необхідне. Чимало клопотів було з вибором та оформленням таких різних подарунків. Уявляєте побажання майже півсотні дітей? – зауважує Ігор Качмарський.

Ніхто не залишився без подарунка 

Та завдяки старанням їхній захід, додає чоловік, припав до душі і малим, і дорослим гостям. До дітей завітали Святий Миколай і його вірний Олень. Вони бавили малечу цікавими конкурсами та розвагами, а потім вручили кожному замовлений подарунок. Не залишилися без солодких сюрпризів і їхні менші братики та сестрички, які прийшли «за компанію».

Маленькі маріупольці із задоволенням декламували віршики та демонстрували інші таланти.

Деякі діти через хворобу та інші обставини не змогли прибути на свято. Однак, без сюрпризів ніхто не залишився. Малечі доставили подарунки прямісінько додому. А на завершення заходу переселенці з Маріуполя поласували смачною піцою, солодощами та фруктами.

– Сподіваємося, що радісні моменти допоможуть українським діткам та їхнім батькам зі Сходу та Півдня відчути гостинність Тернопільщини і справжній дух Різдва. Адже Україна в нас єдина, Україна в нас одна! А головна подяка для нас – це усмішки та радість маленьких маріупольців, – підсумовує директор будівельної компанії «Престижбуд» Святослав Лебонтов.

 

Читайте також: 

У Тернополі влаштували свято для вихованців дитбудинків сімейного типу: репортаж

Пільги для внутрішньо переміщених дітей у Тернополі: ми зібрали весь перелік

Подаруй дитині книгу: молодь Тернополя збирає літературу для переселенців за кордоном

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up