Наймолодша художниця України представила нову колекцію робіт

Наймолодша художниця України представила нову колекцію робіт

Алісія Захарко - життєрадісна, весела і жвава дівчинка. Саме такі позитивні емоції Алісія і передає через свої роботи. Дівчинці дали в руки фарби і полотно, коли вона ще ходити не вміла. Почала малювати в 9 місяців, а сьогодні її колекція нараховує кілька сотень робіт.

Юна художниця представила тернополянам свої нові творіння у суботу, 24 лютого, в КолЄжанці. Виставка називається «Кольоровий дощ».

Та й справді, полотна, як кажуть гості виставки, вражають своїми барвами. Мовляв, доросла людина такого не намалює.

Відео дня

Це уже третя виставка дівчинки. Проте батьки переконують, що робіт у малої настільки багато, що виставки можна робити чи не щомісяця.

  • Вона постійно малює, її не відірвати від цього процесу, - розповідає мама Алісії, Альона Захарко. - Вона щодня малює, нехай щось незначне, але обов’язково малює. Прикро, що ми робимо мало виставок, бо нема можливості та й часу.

Батьки Алісії також творчі особистості, проте в процес малювання малої ніколи не втручаються. Мовляв, вона так бачить, тому хай так буде. Ба більше, вони вчаться майстерності в Алісії.

  • Я багато чого від малої навчилася, - каже пані Альона. - Наприклад те, як вона починає малювати. У дорослої людини це викликає бар’єр. Коли ви пустий білий аркуш, дуже складно почати, а дитина немає бар’єра, вона просто бере маркер і малює будь-що. Це справді дієвий спосіб щось почати. Також мені подобається, як вона сміливо змішує кольори, я би ніколи в житті такого не робила. Те, що вона робить, просто не вкладається в голові. Вона бере стакан з водою, змішує один колір другий, десятий. І я вже переконана, що ця робота не вийшла, адже дитина ще вчиться, пробує щось нове, розвивається. Але коли вона виливає це на полотно,  я диву даюся. Шедевр. І виникає запитання – хто тут художник?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Щасливий Батько

    Якась дурня! Наймолодша художниця України - моя дочка.Їй всього тиждень, а в неї уже близько 20-ти робіт. При чому свої арт-перфоменси вона виконує на експериментальних холстах - підгузниках. Скоро у неї буде перша виставка "50 відтінків коричневого" у тій же КолЄжанці, вони ж виявляється люблять дитяче мистецтво. Самі оцініть її останню роботу!

    Дdsdv reply Щасливий Батько

    ти хвора особа
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up