Тернополянка передала Папі Римському картину зруйнованого українського міста (ФОТО ДНЯ)

Тернополянка передала Папі Римському картину зруйнованого українського міста (ФОТО ДНЯ)

Українська делегація, серед яких духівники з Тернопільщини,взяла участь у Міжнародному конгресі в Римі. Під час події тернополянка зробила подарунок Папі Римському та попросила зло називати злом...

Конгрес про синодальність душпастирства молоді відбувся в Римі. Про це розповідає Українська греко-католицька церква. 

УГКЦ на конгресі представили о. Роман Демуш, заступник голови Патріаршої Комісії у справах молоді, та Вероніка Дякович, представниця української християнської молоді та членкиня НУМО (Національного українського молодіжного об’єднання).

У Римі відбудеться Конгрес про синодальність душпастирства молоді

Відео дня

Делегати з України привезли на конгрес осколки снаряду, який детонував на подвір’ї храму в Ірпіні.

—  Таких осколків мільйони, — зазначає о. Роман Демуш. — Вони ранять нашу країну… Вони вбивають наш народ. Ми їм розказуватимемо про нашу українську молодь, яка ціною власного життя захищає їхній спокій і мир, яка є живим щитом між брехнею і правдою, злом і добром, смертю і життям… про молодь, яка є живим муром між світлом і темрявою, про молодь, смерть якої надає сенсу їхньому життю, і уможливлює життя мільйонів… бо це вона взяла на себе увесь тягар війни.

Вероніка Дякович, представниця української християнської молоді та членкиня НУМО, вручила Папі картину зруйнованого українського міста…Картину від того, у кого немає дому…

— Ми сказали Папі про те, що українська молодь не те, що не може мріяти, вона не може спокійно спати…А ще, про те що наші мрії, сни, міста, життя — руйнуються. Ми подякували Папі за підтримку! А також попросили називати зло по-імені. Щоб всі знали! Просили, зробити все що може для визволення полонених і припинення війни, — написав на своїй сторінці отець Роман Демуш. 

Довідка 
Участь у Міжнародному конгресі на тему «Задля синодального душпастирства молоді: нові стилі та стратегії лідерства»  взяли близько 300 делегатів з єпископських конференцій 110 країн світу. Протягом трьох днів вони обговорюватимуть такі теми, як молодіжне лідерство, синодальність, формування, духовний супровід.
Важливою темою конгресу також стане Ювілейний рік молоді, який проходитиме з 28 липня по 3 серпня 2025 року. 

Нагадаємо, раніше журналісти  «20 хвилин» розповідали, як у Теребовлі школярі ярмаркували, збирали гроші на дрони та змагались у патріотичній грі «Джура».

Читайте також:

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Василю Добротвору

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України старшому солдату Ігорю Штонику

Степану Березніцькому просять присвоїти звання Героя України — є петиція

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Haly

    Йому на какати на Україну цілком. Так що не тратьте часу
  • Зоряна Головка

    Судячи з деяких висловлювань папи...
  • Коваль

    Дала по макітрі тому папі тією картиною😡?
  • Ольга

    Ну і...
    Нам який сенс від того???

keyboard_arrow_up