Де у Тернополі можна попрацювати, якщо вдома нема світла: добірка закладів

Де у Тернополі можна попрацювати, якщо вдома нема світла: добірка закладів
  • У Тернополі застосовують графіки погодинних відключень електроенергії. Тож люди змушені залишатися без світла на дві-три, а то і шість годин поспіль.
  • Журналісти «20 хвилин» зібрали добірку закладів, де можна навчатися чи працювати, адже там постійно є світло та інтернет.

За користування електроенергією та інтернетом люди мають сплачувати кошти. Орендувати місце для роботи чи навчання можна як на кілька годин, так і місяць. Все залежить від індивідуальних умов закладу.

Тернопільська обласна універсальна бібліотека

У бібліотеці є відділ, де встановили столи зі стільцями та 23 комп’ютери. Користуватися дозволяють як місцевим жителям, так і переселенцям, але обов’язково треба мати читацький квиток. Про це «20 хвилин» розповіла завідувачка відділу міського абонемента Віра Горошок.

— Оформити читацький квиток можна за кілька хвилин, а коштує він 50 гривень (на пів року) і 100 гривень (на рік). Після оформлення можна брати книжки та користуватися комп’ютерною технікою для навчання чи роботи, — каже пані Віра. — Якщо немає черг, то час перебування за комп’ютерами необмежений, а якщо є – не більше двох годин.

Відео дня

Крім того, читачі можуть приходити з власною технікою (телефонами, планшетами, ноутбуками). Працює бібліотека щодня з 10.00 до 18.00 без перерви на обід.

Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 15.

Бізнес-центр К15

Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі спільно з бізнес-центром К15 запрошує до коворкінг-зони. Якщо ви не маєте можливості зараз працювати у своєму офісі або прибули з іншого міста – у них є облаштовані місця для того, щоб ви могли продовжити свою діяльність.

— Ми пропонуємо доступ до wi-fi, індивідуальні робочі місця, кімнати для команд, для відеонаради, перемовин, а також конференцій. Маємо проєктор, великий екран. Ми працюємо – понеділок-п’ятниця з 10.00 до 19.00, — розповіла комунікаційна менеджерка центру Соломія Табака.

Вартість оренди робочого місця у зоні центру Дія.Бізнес:

  • 4000 гривень – місячний тариф;
  • 1500 гривень – тижневий тариф;
  • 350 гривень – поденний тариф (200 грн – соціальний тариф);
  • переговорна кімната – 350 грн/год;
  • конференц-зала – 500 грн/год.

Адреса: вулиця 15-го Квітня, 2м.

Коворкінг Wise Space

Також коворкінг є у мікрорайоні «Дружба». Тут клієнтів забезпечують безперебійним інтернетом та світлом, адже є резервне живлення для обладнання та інверторний генератор. Пропонують безоплатні перші дві години користування.

Тернополяни можуть обрати для себе зручний тариф:

  • місяць роботи – 4 000 гривень;
  • тиждень без фіксованого робочого місця – 1200 гривень;
  • день без фіксованого робочого місця – 300 гривень.

Також пропонують окремі приміщення для команд до 16 людей. У такому випадку надають окрему переговорну.

Адреса: бульвар Просвіти, 10.

Коворкінг IT House

Заклад має власний генератор та старлінк, тож не підлаштовуються під графіки погодинних вимкнень електроенергії, що наразі діють в Тернопільській області. Аби людина зрозуміла, чи зручно їй працювати у запропонованих умовах, надають один тестовий день.  

— Орендувати місце у нашому коворкінгу можна як для навчання, так і для роботи. Є приміщення для різної кількості людей. Ви приходите, обираєте, яке сподобалося з вільних і користуєтесь. Можете проводити дзвінки, онлайн-зустрічі. Маємо лише один тариф – 2 000 гривень за місяць користування, — розповів «20 хвилин» адміністратор Сергій.

Користуватися коворкінгом можна з понеділка по п’ятницю (09.00-21.00).

Важливо! Гроші за невикористані дні не повертають, а також бронювання не переносять.

Адреса: проспект Степана Бандери, 42/2.

Тернополяни, а як ви працюєте без світла вдома? Чи прилаштувалися до нових умов?

Читайте також:

Нові тарифи на світло: як перераховуватимуть субсидії

Найбільші пожирачі електроенергії у вашому домі: як заощаджувати (ІНФОГРАФІКА)

Як тернополянам платити за електроенергію вдвічі дешевше? Роз’яснюють фахівці

4,32 гривні за кіловат світла: тернопільський бізнес із жахом чекає зими. Як зростуть ціни?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Марічка Юрчак

    Також запрошуємо попрацювати у Na пошті (вул. Чорновола, 4), де є кава, інтернет, світло та класна атмосфера за ціною кави)
  • Марічка Юрчак

    Також запрошуємо попрацювати у Na пошті (вул. Чорновола, 4), де є кава, інтернет, світло та класна атмосфера за ціною кави)
  • Lesia Rakocha

    слідкуємо за сторінкою Олексія Кучеренка, першого заступника голови Комітету ВР з питань енергетики і ЖКГ. 1. Спочатку він звернувся до Шмигаля, щоб його долучили до проекту на встановлення цін на електроенергію, але звернення народного депутата , було проігноровано прем’єр-міністром. https://www.facebook.com/Kucherenko2020 .
    Далі (вже після сумнозвісної дати 01.06.2024, коли були прийняті тарифи) подав
    запит до уряду надати всі обґрунтування до постанови Кабінет Міністрів України про збільшення регульованої ціни на е/е для населення.
    https://www.facebook.com/Kucherenko2020/posts/pfbid0zFMbsyvUkpwNEdjgWN13kjFyf2RkMcGwFaHUTbLn3QB3Xo7K5e9VpXmdqPFdXmFnl
    Він планує переглянути наскільки достовірні є дані тарифи.

  • Наталя Чайка

    Коли свої гірше за москалів.....

keyboard_arrow_up