Кабмін обмежить ціну на газ: скільки буде коштувати кубометр на карантині

Кабмін обмежить ціну на газ: скільки буде коштувати кубометр на карантині

Кабмін вирішив обмежити ціну газу для населення на рівні 6,99 гривень за кубометр.

Кабінет міністрів вирішив обмежити ціну на газ для населення. Під час карантину ціна не буде перевищувати 6,99 гривень за кубометр. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, яке транслювалося на Youtube, повідомляє РБК-Україна.

Держава буде регулювати ціну на газ

Як зазначив Шмигаль, ціни обмежуються у зв'язку з карантином, а також у зв'язку з різким і непомірним зростанням біржових цін на газ в зимові місяці.

"Запропонована ціна, яка встановиться — 6,99 гривень за кубометр", — сказав він і додав, що ця ціна буде діяти для всіх побутових споживачів до кінця карантину або опалювального сезону.

Відео дня

За його словами, на сьогоднішній день - це найнижча біржова ціна в Україні.

"Деякі облгази сьогодні вже продають газ побутових споживачів по 10 гривень і навіть більше", — сказав він.

Шмигаль доручив Міністерству енергетики та іншим відомствам підготувати відповідний проект постанови Кабміну.

Розширення субсидій

Тарифне питання в уряді планують вирішувати й коштом субсидій, йдеться в матеріалі РБК-Україна. Зокрема, Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів доручили спрямувати субсидії громадянам, які використовують електроенергію для опалення своїх помешкань.

В Кабміні зазначили, що через збільшення тарифів у січні зростуть і виплати населенню.

До слова, за даними Міненерго, середньозважена ціна газу для населення у січні 2021 року склала 9 618 грн за тисячу кубометрів.

За даними Держстату, середні ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в Україні по 2020 рік зросли на 13,6%. Найбільше подорожчав газ — на 56,3%.

Читайте також "Січень буде тяжким для споживачів — через морози". Як зміниться ціна на опалення для тернополян?

Скільки за комуналку платитимуть з січня жителі Тернополя та сусідніх обласних центрів. Ми порівняли

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • СТУГНА П

    Цікаво получається ,але що можна було очікувати від цих зелених . Створили проблему , а тепер  нам кажуть: " З ініціативи президента зменьшать тариф на газ" . Навіть на цьому хочуть попіаритися зелені суки і собі рейтин підняти. А чому тоді не говорять за зменьшення тарифів на електроенергію ,воду, гарячу воду , транспортування газу . Всі підприємства віддали олігархам ,а вони не платять податків .З митниці все теж мимо каси і в бюджет нічого не поступає . Вирішили піти простішим шляхом вижати з людей заощадження, які вони тримають на чорний день . За підрахунками експертів у людей зараз на руках і під матрасами 150 мільярдів доларів . Беруть  кредити , а потім ці кредити розпилють по кишенях олігархів ,а людей змушують повертати ці креди через тарифи на комуналку .
  • Bobo Black

    Зелена цвіль дістала всіх!!! Вони знищують українців і розсіюють по світах... Геть зелену наволоч!!!
  • СТУГНА П

    Нам там всякі Шмигалі і Зеленські розповідають про ринок газу, розказують про зміну постачальника ,а виникає питання ,а де ж тоді ці контори беруть цей газ , що може мають свої сховища та ні вони його типу купляють у Нафтогаза по дешманських цінах, роблять націнку і отримують гроші з повітря . Це не ринок це спекулянство чистої води і намахалово людей . Нехер нам розповідати ,що зимніше стало в Європі і тому газ подорожчав . Нехай нафтогаз пояснить за, які гроші вони купили новесенькі автомобілі, які коштують в районі 650 тисяч гривнів за штуку .
  • СТУГНА П

    Шикарно . Спочатку створять проблему ,а потім її типу вирішують . Газ у сховища літом закачували по 3 грн , а зараз його штовхають в два рази дорожче . А де ж тоді газ українського видобутку ,і чого це люди мають платити за транспортування ,якщо вони їх купляли і прокладали за свій кошт , а всі ці новоспечені конторки зараз користуються цими трубами і ще здирають з людей роші за фактичну експлуатацію. Обрали собі президента яким керують олігархи і різний збродну ,то тепер черпайте обома руками.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up