"Мешканці будинків, яких обслуговують котельні на торфі, платитимуть менше", - у міськраді затвердили тариф

"Мешканці будинків, яких обслуговують котельні на торфі, платитимуть менше", - у міськраді затвердили тариф
  • Про встановлення граничного тарифу на виробництво теплової енергії ТОВ "Тернопільтепло" говорили під час виконкому міської ради 28 листопада. 
  • Оскільки торф впав у ціні, то й тариф на його використання для будинків у Тернополі зменшили. 

- Згідно з проектом рішення пропонуємо встановити граничний тариф - 1137 гривень 25 копійок за один гігакалорій, - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Торф суттєво здешевився - з 1490 гривень 40 копійок до 1207 гривень 43 копійки і це є основною складовою щодо зменшення тарифу на використання торфу для опалення нашого міста. До цього тариф був 1230 гривень 23 копійки. 

Як пояснив пан Соколовський, частина котелень у Тернополі працює на торфі, а оскільки торф впав у ціні, тарифи переглянули. І це вплине на тернополян, домівки яких обігрівають котельні на торфі, бо ціни на опалення знизять.

- Це альтернативний вид джерела, який зараз є перспективним і ще плюс несподівано для нас всіх впав у ціні, - каже Олег Соколовський. - Мешканці будинків, які приєднанні до тих котелень, які працюють на торфі, відчують на своїх платіжках покращення. 

Відео дня

Мешканці будинків, яких обслуговують котельні не на альтернативному паливі, як каже пан Соколовський, платитимуть більше. 

Читайте також: Плату за тепло та гарячу воду знову перерахують. Ціну на газ піднімуть навіть релігійним організаціям

Нагадаємо, у жовтні 2018-ого противники торф'яних котелень провели кілька акцій протесту. Вони вимагали, щоб у місті призупинили будівництво торф'яних котелень до рішення суду. Протестували люди навіть під будинком міського голови у Байківцях. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • 380503775265

    А у кого індивідуальне, як на канаді
  • Олекса

    З початку почали  дурити  ціною на проїзд маршрутки , і плавно перейшли  до торфяних котелень ,  а потім питаються звідки  - рак , онкозахворювання.
    Шановні   тернополяни  дихайте   і  мовчіть   так вам і треба.
  • Адвокат

    Економія на паливі щоб лишилось на лікарню.
  • Тарас

    Шлюхи доларові, підіть подихайте тим повітрям від торфових котелень. Щоб ви і ваші діти згнили в тому торфі.
    До речі, де ж ті активісти?
    Де ти, Юлія Мамчак ? Уже продалась як шалава остання?

    Степан reply Тарас

    Попіарилася тай усе, коли Юлі пропонували викликати экологів, вона відмовилася, коли люди просили документи по судах щоб подати в міжнародні інстанції, вона документи зажала, тому не дивуйтеся що котельні до сих пір стоять і працюють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up