Чи вийде хтось із влади до активістів, які перекривають дорогу

Чи вийде хтось із влади до активістів, які перекривають дорогу
  • Першу акцію протесту з перекриттям дороги противники торф'яних котелень провели 10 жовтня. 
  • Активісти вимагають, щоб до них прийшов міський голова або хтось із його заступників. 
  • У міській раді кажуть, що з активістами постійно зустрічаються представники двох КП, які надають фахові відповіді на запитання. 

Під час акції протесту 10 жовтня жителі вул. Київської, 15 Квітня, Симоненка та інших спершу збирались біля входу на територію котельні на Київській, 3с. Запрошували на збори також і представників міської ради, КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” попередньо листом, але ті не прийшли. Потім голова ініціативної групи, що виступає проти будівництва котелень на торфі, розповіла тернополянам про ухвалу суду, якою зняли заборону з будівництва нещодавно та розповіла про намір оскаржити таке рішення. А далі люди, зрозумівши, що міська влада не збирається ані трішечки враховувати їхню думку, вирішили іти на пішохідні переходи. Мовляв, такий варіант хоч і дещо примітивний, однак дієвий. Активісти вимагають від влади заборонити будь-які будівельні роботи на котельні, допоки тривають суди щодо скасування декларації на початок будівництва.

Тоді люди перекривали дорогу біля "Оріону" протягом двох годин, але ніхто з влади так і не прийшов. Акції протесту продовжились і 11, і 12 жовтня. Тоді люди перекрили ще й вул. Тарнавського біля "Бахусу" та 15 Квітня біля Збаразького кільця. Після вихідних, 16 та 17 жовтня активісти знову перекривали Тарнавського та 15 Квітня. Перекривати дороги збираються і 18 жовтня.  

Людям надають фахові відповіді

У міській раді на запитання, чи вийде все-таки хтось до активістів з представників влади кажуть, що з мешканцями постійно зустрічаються представники КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" Віталій Гурбенюк та ТОВ "Тернопільтепло" Андрій Дмитраш, які надають фахові відповіді на запитання. 

Відео дня

- КП - це підпорякована структура Тернопільської міської ради, тобто це і є представники - фахівці, які доступно, чітко і фахово роз'яснюють, дають відповіді на усі питання, - кажуть у прес-службі міської ради. - Стосовно торф'яних котелень, то це питання диверсифікації видів палива. Відповідно до діючого законодавства, міста повинні забезпечувати на кожній котельні декілька видів палива. Наприклад, у разі відключення газу. Це чітка вимога законодавства.

Щодо ситуації у місті, як коментують в міській раді, то, в основному, котельні і далі будуть працювати на газі, як і працювали до того, а на торфі будуть давати лише 2,5 Гкал.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Don Simon

    Жоден дипутат не вийшов до людей, бо бояться гніву Лисого
  • Саша

    Без прямої вказівки Лисого до людей ніхто не вийде. Там усі працівники "без яєць" !!! Як накаже голосувати чи що скаже робити те і роблять, Лиса гнида там цар і бог

    Саша reply Саша

    Надал наказав: усіх будуть відсилати до працівників "Тернопільміськтеплокомуненерго" та  ТОВ "Тернопільтепло"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up