Мінфін роздає бонуси - як заробити на депозитах

Мінфін роздає бонуси - як заробити на депозитах

Гривня постійно знецінюються, а ставка як за гривневими, так і за валютними депозитами практично незворушна. Тому виникає необхідність в пошуку додаткових шляхів отримання доходу. Як в таких умовах вкласти гроші та заробити з’ясувала “RIA плюс”

В ситуації, за якої рівень інфляції та знецінення гривні непередбачуваний, вкладення коштів на депозит в банк є практично основним методом хоча б якось вберегти свої накопичення та трішки їх примножити. Проте зараз це зробити дуже важко, адже замість очікуваного подорожчання долара перед новорічними святами, він почав додавати у вартості ще в вересні. В свою чергу це призвело до зростання цін на товари та послуги. При цьому інфляція, за прогнозами експертів цього року “зїсть” 9-10% заощаджень. На 2019 рік запланований її рівень в 7,4%, тобто саме на стільки зменшиться купівельна спроможність валюти, якщо її тримати “під диваном”.

При цьому банки неохоче підвищують ставки за вкладами, а вкладники ще й  змушені сплачувати податки з отриманих відсотків.

 

Відео дня

Всі заощадження “в банці”

 

Всі свої заощадження зберігає вдома, адже вже має негативний досвід співпраці з банками тернополянка  Марія Черетна.

- Зараз банкам не довіряю, адже вже тричі попадалась на неплатоспроможні банки, в яких тримала депозити. У першому з них вдалося “вибити” свої кровні аж через три місяці, хоча думала, що вже так їх і не побачу, бо депозит був у валюті, - ділиться досвідом пані Марія. - Тоді життя мене нічого не навчило і знову понесла гроші в банк, бо обіцяли дуже привабливі відсотки. Тоді вже частину заощаджень перевела у гривню і поклала на депозит в один банк, а іншу частину - у валюті - в інший. Десь таке прочитала, мовляв, не варто ставити всі яйця в один кошик, ось і вирішила застрахуватись. Але це мене не врятувало, - зазначає тернополянка.

Банки, яким  довірила свої гроші пані Марія, теж визнали неплатоспроможними і довелося знову проходити довгі процедури з їх повернення. Гривневий депозит тоді повернули за місяць, а валютний довелось чекати знову біля трьох місяців.

  • Тому в мене таке досить обережне ставлення до вкладення коштів в банки та й ставки зараз дуже знизились. Однак з іншого боку розумію, що тримаючи гроші вдома, я тільки втрачаю, - підсумовує Марія Черетна.

 

Мінфін обіцяє бонуси

 

Щоб якось підвищити привабливість депозитів для населення, інтернет-ресурс "Мінфін" розробив програму “Бонус до депозитів”, суть якої в тому, що якщо при вкладенні грошей в банк, людина оформить заявку на сайті, то є можливість ортимати біля 2% річних у вигляді бонусу до вкладу та стати учасником грошових розіграшів.

  • Програма від інтернет-сайту minfin.com.ua немає нічого спільного з Міністерством фінансів України, - розповідає декан факультету банківського бізнесу ТНЕУ Богдан Адамик. - Це приватний інформаційний інтернет-ресурс, який вже довго існує на ринку і дозволяє отримати оперативну інформацію з фінансових ринків.

Програма “Бонус до депозитів” від цього сайту стосується лише кількох банків і полягає в тому, що можна отримати до 1% додатково до депозитної ставки в банку у валюті й до 2-х % у гривні. Оформивши заявку на сайті, потрібно повідомити про це банк, і якщо все виконали правильно, отримаєте бонус у вигляді невеликого проценту до депозиту, зазначає експерт.

Чи вплине це позитивно на залучення коштів до банківської системи - швидше нейтрально, продовжує пан Богдан. Мінусу жодного, але й незначний бонус до депозиту навряд чи суттєво вплине на схильність населення до зберігання коштів в банках України. Та й до бюджетних коштів ця бонусна програма не має жодного відношення. Сайт заробляє на комісії, яку йому платить банк за залучення більшої кількості клієнтів.

- Я не лише чув, але й користувався цією бонусною програмою. Її доцільність, як на мене, тоді, коли я планую розмістити депозит в певному банку, і якщо цей банк є учасником програми від інтернет-сайту minfin, тоді я отримаю додатковий невеличкий бонус, - підсумував експерт

 

Бонус не для всіх

 

Бонусна програма від Мінфіну діє лише в кількох банках, зокрема таких як Банк Альянс, Глобус, УніверсалБанк, ПУМБ, ВТБ Банк, Форвард, КристалБанк, ОТП Банк, Скай Банк, тобто з цього переліку не всі банківські установи представлені в Тернополі, коментує фахівець з банківської справи Любов Прийдун.

  • Бонуси та депозитні програми у вказаних банках відрізняються - різниця між відсотками за депозит у гривні становить біля 8% - від 13% до 21%. Різниця в бонусах також різна - 1,2% до 2,5%. В доларах ставки 5,1%-6%, євро 3,1%-5%. Бонуси по валютних депозитах - 0,5%-0,9% в доларах і такі  в євро, - розповідає експерт. - Також в деяких банках можна виграти грошовий приз при розміщенні депозиту. В цій програмі є один нюанс - заявку на участь в програмі потрібно оформляти до того, як занесли гроші в банк. Якщо вже оформили депозит в банку перед реєстрацією на сайті - бонусу не отримаєте. Бонус вкладник отримає на рахунок протягом 32 календарних днів після внесення реквізитів банківського вкладного рахунку на сайті Мінфіну.

Загалом це досить непогана ініціатива, адже банки і так платять шалені гроші на рекламу своїх продуктів для розширення клієнтської бази. А тут виграє сам вкладник, що нечасто трапляється в Україні - коли у виграші звичайна людина.

  • Хоча якщо проаналізувати депозитні програми банків, які представлені саме в Тернополі, то можемо побачити, що деякі з них не для пересічної людини, оскільки сума мінімального депозиту сягає й 50000 грн, а у валюті 2000 дол або 2000 євро, - зауважує пані Прийдун. – Однак всі ці банківські установи з іноземним капіталом та вистояли під час кризи, можливо цим і виправдана така їхня політика. Також на порталі "Мінфін" вказується, що банки були обрані надійні згідно з рейтингу НБУ (надійний / вклади фізичних осіб).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • anonim

    але з мнімальними сумами явно перегин. Ніби дають ті додаткові проценти зі своєї кишені
  • anonim

    цікава ідея
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up