На Тернопільщині скасували тендерних закупівель на понад 300 млн грн

На Тернопільщині скасували тендерних закупівель на понад 300 млн грн

Робоча група працювала від 10 жовтня до 20 грудня. Після моніторингу закупівель в області частину із них скасували.

Від жовтня на Тернопільщині скасували тендерних закупівель на загальну суму 307 млн грн. Про це розповів голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. 

За його словами, 10 жовтня на Тернопільщині створили робочу групи із забезпечення прозорості та підзвітності органів влади на території області.До неї увійшли представники нацполіції, управління стратегічних розслідувань, СБУ, ДБР, прокуратури та інших силових органів, які мають відношення до боротьби з корупцією.

— Завданням робочої групи було здійснення моніторингу та аналіз проведених закупівель органами місцевого самоврядування та в разі виявлення нецільового або недоцільного використання коштів, вживалися заходи щодо скасування тендерів та розірвання відповідних договорів, — йдеться у повідомленні Труша.

Відео дня

Отож, від 10 жовтня і до 20 грудня здійснено моніторинг 158 відкритих торгів, скеровано 43 листи установам, в яких виявлені порушення щодо відміни тендерних закупівель, скасовано тендерних закупівель на загальну суму 307 млн.грн.

Голова ОВА додав, що наступного року робоча група продовжить свою роботу.

— Всі органи виконавчої влади та місцевого самоврядування мають розуміти першочерговість витрат – допомога ЗСУ на першому місці, — наголосив він.

Нагадаємо, на початку грудня на Тернопільщині управління стратегічних розслідувань скерувало два листи із проханням скасувати закупівлі на загальну суму 2 млн 160 тис. грн.

 

Читайте також: 

Давайте дрон, а не бруківку! Тернополяни вимагають збільшити витрати на армію

«Дорогу до перемоги бруківкою не прокладеш»: тернополяни знову мітингували біля міської ради

ЗСУ насамперед: до міської ради Тернополя знову прийшли активісти

Нам треба кошти на ЗСУ, а не бруківка та пляжі: тернополяни вийшли на акцію до міської ради

Збільшіть витрати з бюджету на ЗСУ: біля міськради влаштували акцію протесту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up