“Ні кола, ні двора” не мають посадовці міськради

“Ні кола, ні двора” не мають посадовці міськради

По кілька земельних наділів, квартир та будинків фіксують посадовці мерії у е-деклараціях. Однак, у більшості випадків, все добро на себе не реєструють, а все пишуть на близьких

Цикл публікацій про декларації тернопільських посадовців продовжує редакція “RIA плюс”. Аналізуємо нові е-декларації за 2017 рік представників виконавчих органів Тернопільської міської ради. Зауважимо, що, починаючи з е-декларацій за 2015 рік, за приховування власності посадовцям можуть присудити 51 000 грн штрафу, громадські роботи, позбавлення волі до двох років із позбавленням права обіймати державні посади.

Як ми вже писали, у структуру виконавчих органів Тернопільської міськради входить 11 відділів, 18 управлінь та одна служба у справах неповнолітніх та дітей. Аналізуємо е-декларації посадовців у послідовності розміщення їх на сайті міськради. У попередній публікації ми вже проаналізували декларації перших п’яти посадовців. Цього разу – наступна п’ятірка.

Авто – близько 250 тис грн

Отже, декларація начальника управління муніципальної поліції Ігоря Максиміва. На зазначеній посаді він працює з липня 2015 року. Декларант за 2017 рік зафіксував у е-документі 235 786 грн доходів за основним місцем роботи. Також посадовець фіксує свій стосунок до громадського об’єднання ТО МГО "Сокіл Свободи", де він є співзасновником та одним з керівників. У документі декларант вказує тернопільську квартиру, яка є у спільній власності його дружини. Частка дружини усього 25% від площі житла, а 75% належать іншим громадянам нашої країни. Окрім зазначеного, пан Максимів декларує житловий будинок, що у селі Чистилів, Тернопільского р-у та автомобіль Renault Megane 2012 року випуску, які зареєстровані не на нього. За даним ресурсу auto.ria.com, вартість зазначеного авто в середньому становить 250 тис. грн.

Відео дня

Старенька “Лада”

Наступна декларація - начальника управління соціальної політики Володимира Сулими. Його річний дохід минулого року склав 260 308 грн (тобто 21 692 грн в місяць) заробітної плати та 56 769 грн пенсії. У дружини дохід дещо нижчий - всього 62 923 грн заробітної плати та 16 203 грн пенсії. Декларант також фіксує автомобіль “Лада” 1990 року випуску. Посадовець вказує, що він є 100%-им власником житлового будинку, площею 257,8 кв.м. в с. Гаї-Шевченківські та двох земельних ділянок, які знаходяться в тому ж селищі - площа однієї 1409 кв.м., іншої - 912 кв. м. На дружину ж зареєстрований гараж, площею понад 34 кв. м та квартира площею в 88,7 кв. м, яка знаходиться у спільній власності в Тернополі.

На рахунку – 5000 доларів

У е-документі начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Ірина Бурда зазначає минулорічний дохід в 188 397 грн. Також посадовець має відкритий на 5000 дол США рахунок в банку. Щодо нерухомості, то у власності посадовця земельна ділянка у с. Біла, площею в 420 кв. м та будинок, площею в 102 кв. м, в якому декларант має 50%частки. Крім того, Ірина Бурда займає керівні посади в ГО “Громадська альтернатива” та в “Спілка юристів України”.

До слова, згідно інформаційного ресурсу “Посіпаки”, посадовець була помічником, щоправда на громадських засадах, нардепа сьомого скликання Олексія Кайди, який представляє інтереси ВО «Свобода».

Їздить на "Жигулях"

Начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський у е-декларації зазначив сукупний дохід сім’ї у понад 322 тис грн, з яких: 251 810 грн заробітна плата отримана за основним місцем роботи посадовця, 68 515 грн  - зарплата дружини пана Олега та 1 695 грн - подарунок у негрошовій формі. Знову ж таки, провівши елементарні розрахунки можна побачити чималеньку офіційну заробітну плату посадовця, майже в 21 тис грн. Також пан Соколовський зазначає старенький автомобіль ВАЗ-21063 1991 року випуску. Щодо нерухомості, то посадовець фіксує дві квартири, які є у спільній власності та один гараж у нашому місті. Зокрема квартира площею в 75,7 кв. м належить посадовцю усього на 25%, та 50% іншої квартири, яка має площу в 51.8 кв. м.

Все добро - на сина та дружину

Значно насиченіша декларація в головного архітектора міста Василя Бесаги, який є на посаді начальника управління містобудування, архітектури та кадастру. Пан Бесага на займаній посаді з лютого 2011 року.

Минулого року декларант отримав 224 562 грн (18 713 грн в місяць - ред.) доходу у вигляді заробітної плати. При цьому дружина Василя Бесаги отримала за минулий рік всього 2533 грн зарплати та 1582 грн доходу від надання майна в лізинг. Крім того, вона зазначає 2328 грн житлової субсидії.

Згідно поданої е-декларації, дружина посадовця володіє практично всім нерухомим майном, а син - рухомим. Так, Марія Бесага виступає власницею семи земельних ділянок, загальною площею практично 2,08 га в с. Осівці Бучацького району, що на Тернопільщині. Також на неї задекларований будинок в тому ж селищі площею в 73,9 кв. м. До слова, право власності на вказані суб'єкти нерухомості дружина посадовця набула в 2011-2012 роках. Також у власності сім’ є квартира, площею в 86,5 кв. м. в м. Тернопіль, в якій посадовець лише зареєстрований, як фактичне місце проживання, без права власності.

Натомість син головного архітектора міста в 2016 році став власником єдиного зареєстрованого на сім'ю авто - Toyota Camry 2004 року випуску, вартість, вказана в декларації становить всього 45 000 грн. Однак на ресурсі auto.ria.com ціна зазначеного авто 200 тис. грн. До слова, Василь Бесага має вкладні банківські рахунки на суму 88 тис грн та 3000 дол США, а його син - 2500 дол США, при тому, що декларант не фіксує жодного джерела доходу свого сина.

Василь Бесага Відмовився прокоментувати походження готівкових активів його сина та коштів, за які було придбано авто, яке також зараєстроване на сина. 

Підсумувавши можна зауважити, що посадовці, маючи чималу заробітну плату, таки не мають власного житла, а житло близьких є у спільній власності кількох людей.

До слова, у прес-службі міськради нам наголосили, що усі декларанти зафіксували свої доходи за повний 2017 рік, відповідно і зарплата за рік зазначена, незалежно на якій посаді працював декларант. Крім того, у зазначені декларантами обсягу зарплати включені всі податки, які сплачуються, тому і виходять такі суми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up