Нові зміни: уряд вніс корективи у правила отримання субсидій. Кому не потрібно подавати заяву та декларацію

Нові зміни: уряд вніс корективи у правила отримання субсидій. Кому не потрібно подавати заяву та декларацію
  • Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви та декларації.
     
  • У Тернопільські ОДА роз'яснили хто може отримати житлові субсидії

Як зазначає заступник директора департаменту соцзахисту Тернопільської ОДА Олег Воронка, що є певні категорії домогосподарств, які повинні звернутися до органів місцевого управління соціального захисту із відповідною заявою

«Є певні категорії домогосподарств, яким необхідно звернутися за призначення субсидії з травня поточного року. Зокрема, це стосується тих, які в опалювальний період 2020/21 років отримували житлові субсидії у грошовій безготівковій формі. Цим людям треба буде подати нові заяви і декларації. Адже з травня субсидії будуть виплачуватися лише в готівковій формі», - розповідає Олег Воронка.

Нові зміни також торкнуться питання наявності декількох об’єктів житла, зокрема: якщо у власності є кілька (більше двох) квартир, то субсидія призначена не буде; якщо є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить отримати допомогу. Так само, якщо є ще одне житло на правах спільної сумісної, або спільної часткової власності з іншими людьми, а також ті, що знаходяться в сільській місцевості, то субсидія буде.

Відео дня

Збільшено розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія. Претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень.

Таким чином, з 1 травня поточного року всі, хто буде отримувати субсидію, будуть отримувати її в готівкових коштах. Заяви можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна в тому числі онлайн, поштою або через відповідальних осіб територіальних громад або працівників ЦНАП.

Також, як додає Олег Воронка, субсидія не буде призначатися при наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги. Тому, домогосподарства, які планують отримати субсидію, повинні погасити заборгованість або укласти договір про реструктуризацію цієї заборгованості.

Читайте також: Нові тарифи: з 1 липня в Україні здорожчає електроенергія

Чи знають тернопільські депутати, які ціни на продукти та комуналку: ми запитали у них
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Orusia Derevlyak

    Якщо будинок   чи квартира е дарствено по заповіту то субсидії положено а як прописана дитина і непроживае та неположено де правда .
  • Ростислав Гарасимчук

    Зате без барих, як в чордло без біндер. Вірно, зебіли?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up