"Подаруночок" для тернополян на Новий рік: з 2 січня підвищать вартість проїзду

"Подаруночок" для тернополян на Новий рік: з 2 січня підвищать вартість проїзду

Тариф таки планують підняти у маршрутках до 5 грн, а в тролейбусах - 4 грн. Однак, для тих, хто буде розраховуватись персоніфікованою карткою тернополянина за  57 грн та неіменною карткою (електронним квитком - ред.) за 20 грн, вартість проїзду залишиться без змін. 

Рішення про затвердження нової дати повного впровадження безготівкової оплати прийняли на засіданні виконкому 20 грудня.  Нагажаємо, підвищення вартості проїзду планували підняти спочатку з 1 жовтня, потім - з 15 листопада. 

- Нехай люди відсвяткують Новий рік, а вже другого числа будуть їздити за новим тарифом і з картками, як у Європі, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Мова йде не про запровадження картки тернополянина, а про форму оплати. Тобто люди зможуть розплачуватися дешевше як з карткою тернополянина, так і зі звичайним електронним квитком, які зможе купити будь-хто в пунктах продажу. Хочу наголосити, що виручка для бюджету з впровадженням безготівкової оплати є суттєвою, оскільки ми ведемо реальний облік пільговиків. Зокрема, в тролейбусах кількість пільгових пасажирів зменшилась більш, ніж на 30%. 

Чи будуть запроваджувати трьохрівневий тариф, в міській раді наразі не знають. Нагадаємо, згідно з ним розрахунок готівкою мав бути на 2 грн дорожче, простий електронний квиток, який може придбати будь-хто, - на 1 гривню дорожче, а з персоніфікованою карткою тернополянина ціна залишиться незмінна - 4 грн за маршрутку та 3 грн за тролейбус.

Відео дня

Читайте також: "Картка тернополянина": що дає, де і як отримати 

Які картки діятимуть в громадському транспорті та що вони дають (ІНФОГРАФІКА)

"Картку тернополянина" передаватимуть в маршрутці по руках

Поповнити електронні квитки та картки тернополянина можна тут:

Оператор електронних систем – вул.В.Чорновола, 1 (2 поверх)
Магазин «Ксеня» вул. Тролейбусна, на зупинці Війскомату. 
Магазин «Альянс» вул. Максима Кривоноса, 9 
Газетний кіоск вул. Руська 19. 
Магазин «Щедрик» вул. Анатолія Живова 
Газетний кіоск бульвар Тараса Шевченка, 21 
Газетний кіоск вул. Клінічна , 8 
Мерсі пр. Бандери 
Газетний кіоск вул. Київська, 1 
Магазин «Ксеня» вулиця Генерала Мирона Тарнавського, 20 
Магазин «Ксеня» проспект Злуки, 9 
Магазин «Ксеня» зупинка 2-е Профтехучилище 
Газетний кіоск вулиця Гетьмана Мазепи, 26 
Мерсі вулиця Живова 
Мерсі вулиця Львівська, 2 
Мерсі Привокзальна площа 
Мерсі вулиця Леся Курбаса 2 
Мерсі вулиця Митрополита Шептицького, 3 
Три дороги проспект Степана Бандери, 93 
Мерсі вулиця Чехова, 16

Згодом обіцяють збільшити кількість місць для поповнення. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Anonymous

    Цікаво, а ці всі генделики, що в списку, мають ліцензії Нацбанку на обслуговування платіжних документів? О ці всі ксені-ксюші і мерсі всілякі мають ліцензії, мають кваліфікований персонал, мають робочі місця і обладнання, де будуть обслуговуватись платіжні картки?

    Пілять, дідво тернопільське, ви що взагалі до ніякої школи не ходили, навіть до церковно- приходської?
  • Катя Попик

    А по-друге, такі картки вже давно діють у великих містах як Київ, Харків,Запоріжжя,Полтава і в малих-Кам'янець-Подільський, Вінниця на підході.Можливо є і ще хтось, перелічила тих що знаю.

    Anonymous reply Катя Попик

    Ідіотко! Які такі! Де ще, в якому місті введено ПЕРСОНІФІКОВАНІ, тільки для жителів міста картки? Де  і хто ще таку маячню видумав?! Суко, та може досить так нагло брехати? Електронні проїзні то не "карти тернополянина"! Мало того, такі картки в багатьох містах обслуговуються банками, що робить дійсно зручними! Банками,  а не якимись "ксюшами"! Або просто, вони на певну кількість поїздок. Якщо потрібно, купуй собі нову на кожній зупинці, і їх вартість рівна вартості поїздок, а не 57 грн за кавалок пластику, і купуються вони миттєва, а не по пів-року треба чекати в чергах. І обслуговуються вони в транспорті зручними терміналами, а не по дідівськи, як в Тернополі.   І ніде нема диференціації вартості проїзду за місцем проживання! І ніде більше не відмінена дію законних пільгових посвідчень.

    Суко, під ніком Катя Попик, ти про Констититуцію і Закони чуло? І хто тобі, падло, дав право їх відміняти?

    І головне сука ж промовчить, відповісти ж їй нема що, а просто дальше буде тупо брехати і писати свою ахінею.

    Катя Попик reply Anonymous

    Ти напевно з лісу втік і зроблений по-дідовське, бо якби б ти виїзджав трішки дальше свого болота, то знав би, що персоніфіковані картки діють в усіх регіонах уже біля року і по них дешевше не лише проїзд, а і інші послуги, до прикладу вартість парковки,навчання, комунальних послуг,обіду в комун.закладах,лікування, білетів в розважальні заклади, спортивні секції та багато іншого.
  • Катя Попик

    Ну по-перше,  то подарунок не для тернополян,для них проїзд без змін, уважніше читайте
  • Анонім

    Ви ще не зрозуміли це не над мединським вони сміються це над нами вся ця шобла тішиться . Обрали на свою голову тих дов......., котрі тільки і вміють робити ,що рішати за рахунок мешканців свої лобістсько-бізнесові питання . Ще з яким пафосом каже надал нехай люди відсвяткують ,а потім ми піднімемо це просто п.......ц . А тепер я посміюсь над цими пр.....ми . Сидять б......ь в тих кріслах ,як в якомусь барі на розслабоні ,а та м.....да вічно під стіл заглядає напевно дивиться щоб ніхто на пілотку не накинувся .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up