Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави

Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави

Навіть молода людина, яка вперше шукає роботу, може розраховувати на певні виплати.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи, повідомляє "Урядовий портал".

Чому державна служба зайнятості затримує виплати безробітним?

Державна служба зайнятості здійснює фінансування допомоги по безробіттю в межах надходжень від сплати роботодавцями єдиного внеску. В період карантину через зупинку роботи підприємств надходження зменшилися, а кількість безробітних значно зросла.

Відео дня

Проте, завдяки фінансовій підтримці Уряду на виплату допомоги по безробіттю, станом на 13.05.2020 повністю профінансовані видатки на допомогу по безробіттю за квітень. Сьогодні службою зайнятості розпочато фінансування І декади травня.

Чи здійснюється службою зайнятості підбір роботи для безробітних у період карантину?

Так. Адже і в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни: продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, пошта, фінансові та інші установи.

Фахівці центрів зайнятості продовжують дистанційно підбирати для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців – кваліфікований персонал. Протягом дії карантину, тобто починаючи з 12 березня, службою зайнятості вже працевлаштовано майже 90 тисяч чоловік.

Чи може розраховувати на допомогу по безробіттю молода людина, яка вперше шукає роботу?

Згідно з чинним законодавством молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, може зареєструватися в службі зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

Розмір такої допомоги складає на період карантину та протягом 30 днів після його закінчення – 1000 гривень, далі – 650 гривень, тривалість виплат – 180 календарних днів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up