Першу лінію з виробництва макаронів вищої якості запустили на Бережанській макаронній фабриці. З неї щодоби сходить 1500 кг виробів, які не розварюються.
Фірма “Дукат-Євро” придбала майно старої макаронної фабрики і Бережанського маслозаводу. На базі цих підприємств у 2004 р. утворили Бережанське ТзОВ “Дукат-Євро”. Відтоді реанімували маслозавод і розпочали реконструкцію макаронної фабрики.
— За часів Союзу у нас діяла тільки одна макаронна фабрика — у Бережанах, — каже начальник облуправління з питань переробної та харчової промисловості Микола Білорус. — Нині вже є дві — у с. Білій, що неподалік Тернополя, і в Бережанах.
Головною причиною “непопулярності” виробництва макаронів на Тернопіллі пан Білорус вважає те, що у нас не росте зерно твердих сортів з достатнім вмістом клітковини. Тісто з такого зерна виходить нев’язке і нееластичне. З нього було неможливо зробити макарони відповідної довжини.
Нині ж сучасна технологія, каже пан Білорус, може робити концентрат чи екстракт клітковини. Його додають до борошна, і тісто виходить відповідної якості — воно не рветься і не розварюється.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.