У Тернополі може подорожчати проїзд не лише в тролейбусах, а й у маршрутках

У Тернополі може подорожчати проїзд не лише в тролейбусах, а й у маршрутках
  • У Тернополі не вистачає маршруток та водіїв, тому на зупинках щоранку море людей. Люди чекають на маршрутки по 25 хвилин. 
  • Перевізники хочуть подорожчання проїзду до 6 та 7 грн. Є вже і відповідний проект, кажуть в управлінні транспорту. 

Вранці, 25 вересня, на зупинці В. Великого ніде було стати, бо люди чекали на маршрутки. За 20 хвилин приїхала одна 18-ка, а водій 19-ї маршрутки просто проїхав повз, бо вона і так була набита. Люди обурювалися, чому немає транспорту і як їм вчасно добиратись на роботу та навчання.

Проблема в тому, як пояснив начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку міської ради Ігор Мединський, що не вистачає транспорту та водіїв. 

Відео дня

- Транспорт ламається, перевізники не мають обігових коштів на ремонт, - каже пан Мединський. - І водії розраховуються, бо їм не мають чим платити зарплати. Є і ті, які залишились ще на роботі, але вже, так би мовити, сидять на валізах і чекають, коли їм подзвонять і скажуть, що є робота за кордоном. 

Муніципальні маршрутки

В січні 2018-ого року міська рада особливо активно почала говорити про створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя. Тоді водії маршруток страйкували через запровадження електронного квитка. Йшлось і про звільнення водіїв, і про розірвання угод з перевізниками. У серпні в міській раді коментували, що працюють над закупівлею нового транспорту.  А поки в місті є чотири низькопідлогових автобусів. Над цим питанням продовжують працювати і далі, але, як кажуть в управлінні, на це потрібен і час, і величезні кошти, які зараз ніде взяти.

- Бо держава скинула виплату зарплат лікарів, вчителів, отримання шкіл на місцевий бюджет, - каже пан Мединський. - І на все коштів не вистачає. Але думаю, що ситуація зміниться і питання з муніципальним транспортом вирішимо позитивно. 

За маршрутки - 6 та 7 грн

А поки створюють єдину муніципальну транспортну компанію, перевізники вважають, що ситуацію виправить зміна тарифу.

- Ситуація така: якщо зміни тарифу не буде, чи ще потягнемо з цим питанням, то може залишитись лише половина тролейбусів з водіями і половина маршруток з водіями, - каже пан Мединський. 

У вересні 2018-ого в КП "Тернопільелектротранс" уже говорили про збільшення тарифу на проїзд в тролейбусі до 6 грн. Як 25 вересня повідомив начальник управління транспорту, йдеться і про маршрутки.

- Є проект, що вартість проїзду в тролейбусах має бути п'ять гривень при безготівковому розрахунку та шість гривень готівкою, - каже Ігор Мединський.  - А в маршрутках шість та сім гривень відповідно.

На сайті міської ради серед проектів рішень виконавчого комітету за 2018 рік є  документ "Доповнення до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік". Опублікований 14 серпня 2018-ого року.

Проект називається "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом в м. Тернополі". В колонці "Обґрунтування необхідності прийняття" йдеться про приведення у відповідність тарифів до економічно обґрунтованих витрат та для створення максимально комфортних умов оплати послуг громадського транспорту.

За словами пана Мединського, проект на розгляд виконавчого комітету мають виносити у середу, 26 вересня.

Зазначимо, що у порядку денному засідання виконкому, який уже опублікували на сайті міської ради, такого питання немає, але чимало питань на розгляд додають під час засідання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • гурман

    як би одного дня всі не вийшли на роботу крім лікарен тоді б дяді задумались
  • Misha Mishanja

    Хай і 10 грн так усе одно нічого непоміняється нової тех ніхто некупить касу зрубають тай усе.
  • Jjuli Sart

    Треба зробити  платний проізд для пенсіонерів..хай не катаються зранку до вечора!!
  • Sana Go

    Завжди одні і ті ж промовки. Підняли вже проїзд з нового року до 5 гриавень і щось змінилось? З"явились нові маршрутки чи покращилась якість перевезень? Звісно ні. А піднімати ціни то вже.. Саме найлегше то ціни підняти а дурні городяни хай платять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up