Чому вартість газу для жителів міста у січні була високою? Нам пояснили в "Тернопільміськгазі"

Чому вартість газу для жителів міста у січні була високою? Нам пояснили в "Тернопільміськгазі"
  • ДП "Газпостач" ТОВ "Тернопільміськгаз" встановило січневу ціну газу на рівні 8,748 гривні за кубометр.
  • У приватних постачальників України ціни розпочиналися від 7,05 гривні.
  • Чому така різниця? Про те, як нараховували тариф і чому він вищий, ніж у інших постачальників, читайте нижче.

Чим зумовлений такий січневий тариф на газ від  ДП "Газпостач" ТОВ "Тернопільміськгаз"? Відповідь на питання надала заступниця директора підприємства Галина Голоюха. До речі, тут вважають таку ціну економічно обґрунтованою.

– Хочу сказати, що багато обласних газопостачальних компаній встановили січневу ціну газу на рівні понад дев’ять гривень, – каже заступниця. – Ті підприємства, що встановили порівняно низьку вартість газу, мають менше сотні споживачів, яким вони пропонують газ.

У чому ж причина?

У підприємстві додають, що вартість зросла і через зростання його закупівельної взимку. Так, у грудні ціна для споживачів від підприємства становила 7,92 гривні, що майже на 11 відсотків менше від січневої ціни, це пов’язують зі ростом вартості газу на біржі, де і закуповують паливо, вартість якого змінюється щомісяця.

Відео дня

– Щодо січневої ціни від «Нафтогазу» (7,22 гривні за кубометр), то в підпорядкуванні даної компанії є дочірнє підприємство «Укргазвидобування», що займається видобуванням газу саме в Україні, –наголошує співрозмовниця. 

Український газ є дешевшим, ніж імпортований, через це у «Нафтогаз» встановили таку вартість у січні.

Як розраховують тариф

Також заступниця директора пояснила, що постачальник газу поставив підприємству формулу, за якою і розраховують вартість газу для населення. Левову частку у цій формулі становить закупівельна вартість газу.

– Крім того, у вартість газу входить вартість послуг бронювання потужності, це колишня вартість транспортування магістральними газопроводами, за яку ми платимо наперед, – уточнює пані Голоюха.

Вартість газу в лютому підприємство встановило на рівні 6,99 гривні за кубометр. Втім, як пояснила пані Галина Голоюха, це сталося не через зменшення закупівельної вартості ціни газу, а отже, матиме негативні наслідки для підприємства.

– Це загрожує нам збитками, але якими вони будуть, ми побачимо в березні, – підсумувала пані Голоюха.

 

Читайте також

Скільки тернополяни зекономлять від зменшення тарифу на доставку газу: ми порахували.

Як змінити постачальника газу та чи вигідно це? Досвід тернополян та інструкція.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор Буда

    гарно сказано і написано. одне не вяжеться- на 0352 є стаття, що доблесний тернопільміськгаз і його газпостач(бобрівці - батько і син) вже купу років, справно стягуючи з нас гроші, самі НЕ ПЛАТЯТЬ за проданий нам газ Борг перед НГ і УТР перебільшує 270 млн грн. Фактично тернопільміськгаз банкрот.
    ну а мер со команда бореться з столичними подлецями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up