Жебрацтво - професія чи безвихідь? Чи даєте ви милостиню (ОПИТУВАННЯ)

Жебрацтво - професія чи безвихідь? Чи даєте ви милостиню (ОПИТУВАННЯ)
  • У своєму житті люди часто зустрічаються з прохачами. І кожен стикався з думкою: дати милостиню чи ні?
     
  • Як відповісти на таку дилему – вирішувати кожному, відповідно до його переконань.
     

 

Ледь не щодня ми зустрічаємо на вулицях міста жебраків. Напевне в кожного стискається серце, коли бачить, як на вулиці просять милостиню матері з маленькою дитиною на руках, або копійку на шмат хліба просить інвалід у візку чи старенька бабуся. Хтось пройде повз, вдаючи, що не помітив жебрака, хтось змилосердиться й кине гривню.

 Та не у всіх випадках люди жебракують із власної волі. Когось на вулицю з простягнутою рукою змусила вийти складна життєва ситуація, але як зрозуміти чи справді людині потрібна допомога, чи це звичайна маніпуляція?!

Декілька років тому ми писали, як безпритульний із Закарпаття обманював тернополян.

"- Чоловік лежав біля світлофора, - розповідає інспектор патрульної поліції міста Тернополя, лейтинант поліції Баранський. - Ми підійшли, запитали, що трапилося, може йому потрібна допомога. Він запевняє, що каліка. То у нього нога хвора, то легені. Але ми його вже знаємо, він півроку живе на вокзалі. Це Локаш Йосип Йосипович із Закарпаття. До того ж люди казали, що бачили його в кафе, де він нормально ходив, нічого йому не було. Словом, людина таким обманом вирішила заробити", йшлось у статті.

Відео дня

Читайте також: “За місяць заробляв 6000 грн” – молодий тернополянин розповів, як він став професійним жебраком

Опитування

Чи даєте милостиню тим, хто просить?

Як відрізнити справді нужденного від афериста

Психологи радять поспілкуватися з людиною, голосно та чітко спитати, що трапилося. Якщо ж жебракові насправді не потрібна допомога, про яку він просить, він, швидше за все, піде від розмови – покине вагон метро, ​​вийде з переходу. По-друге, треба перевірити документи, сфотографувати медичні довідки тощо, пише канал 24

Справді нужденні люди часто соромляться і почувають себе незручно. Натомість "професіонали" впевнені у собі та поводяться розслаблено. Аферист, як правило, підкреслює свої візуальні недоліки. Це може бути неохайний одяг, жалісливий погляд, а також демонстрація фізичних вад.

Шахраї, на відміну від нужденних, психологічно тиснуть на людей. Наприклад, голосно розповідають про своє складне життя, плачуть, демонструють каліцтва. Людина, яка дійсно потребує допомоги, ніколи не буде привертати до себе зайвої уваги.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Патріот

    У людних точках,коло церков,вагонах поїздів та ринках просять професійні жебраки. Вони мають добро від адміністрації,а чужака проденуть.
    Справді бідним або стидно просити,або страшно бо їх залякує жебрацька мафія
  • David Starr

    Допомагаючи прохачам-заробітчанам на вулиці(окрім музикантів, там оплата за роботу), ви підтримуєте кримінал. Хочете допомогти - є ubb.org.ua, є прямі контакти/дані карти людей у соцмережах, часом і тут на 20хв. проскакують такі новини.
  • Зоряна Гевко

    Колись давала,зараз ні.
  • Petro Kushnir

    Завжди даю тільки інвалідам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up