Двоє «лікарів», що брали за послуги від 10 до 30 тис грн, будуть під вартою, ще двоє під домашнім арештом. Так вирішив суд

Двоє «лікарів», що брали за послуги від 10 до 30 тис грн, будуть під вартою, ще двоє під домашнім арештом. Так вирішив суд
  • Люди без медичної освіти і ліцензії «лікували» у Березовиці алко- та наркозалежних, а також ігроманів. Пацієнтам кололи невідомі препарати, забирали мобільні та знущались. Родичам така послуга коштувала від 10 до 30 тис грн.
  • Судом розглянуто апеляційні скарги щодо продовження міри запобіжного заходу співучасникам організованої групи, підозрюваним у викраденні та незаконному позбавленні волі людей.

Учасники організованої групи, усі без медичної освіти, підшуковували осіб, що потребували допомоги лікарів та поміщали їх у спеціально обладнану будівлю поблизу Тернополя, з якої неможливо вибратись самостійно.

Переконуючи родичів, що пацієнтам необхідне лікування без спілкування із зовнішнім світом, у них забирали мобільні телефони, та фактично зачиняли на кілька місяців, вводячи поки невстановлені слідством препарати, що пригнічують волю. Також під виглядом надання психологічної допомоги, люди, що не мають жодного стосунку до психології, знущались над потерпілими, принижуючи їх гідність, вживаючи нецензурні вислови. Коштували послуги псевдолікарів від 10 до 30 000 грн у місяць. Затримання наприкінці серпня 2018 року і сама справа набула неабиякого резонансу.

Що вирішила колегія суддів

Колегія суддів днями розглянула апеляційні скарги прокурора прокуратури Тернопільської області та захисників підозрюваних Ярослава О. та Дениса Ш. на ухвали слідчих суддів Тернопільського міськрайонного суду від 28 грудня 2018 року щодо продовження запобіжних заходів у кримінальному провадженні відносно Ярослава О., Дениса Ш., Дениса К., Романа Д.

Відео дня
  • Даними ухвалами Ярослава О. та Дениса Ш. звільнено з-під варти та поміщено під цілодобовий домашній арешт, - повідомили у прес-службі Тернопільського апеляційного суду. - Іншим двом учасникам злочинної групи, які виконували в ній керівні функції, відмовлено у зміні запобіжного заходу та продовжено строк їх тримання під вартою.

Розглянувши подані апеляційні скарги, колегія суддів погодилась із рішеннями слідчих суддів та залишила їх без змін.

Досудовим слідством Ярослав О., Денис Ш., Денис К., Роман Д. обґрунтовано підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.3 ст. 146 КК України. Йдеться про викрадення людей та незаконне позбавлення їх волі, вчинені організованою групою протягом тривалого часу з корисливих мотивів щодо більше двох осіб. А також  ч.4 ст. 190 КК України - заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене організованою групою повторно.

Викрили завдяки родичам. Бо не було результату «лікування»

Нагадаємо, наприкінці серпня на Тернопільщині викрили організовану групу, що викрадала та позбавляла волі людей, під виглядом надання їм психологічної та медичної допомоги.  

  • Встановлено, що подружжя з Київщини у липні 2017 року розробило злочинний план про особисте збагачення, шляхом поміщення за плату наркозалежних та алкозалежних осіб та тих, що страждають від ігроманії, у спеціально прилаштовані приміщення та утримання там проти їх волі під виглядом надання платних медичних послуг, - повідомили у прес-службі прокуратури області. - Діючи за планом, чоловік створив юридичну особу, діяльність якої пов’язана із наданням послуг по лікуванню від наркологічної та алкогольної залежності, без медичної ліцензії, та призначив її керівником свою дружину.

Згодом до них приєдналось ще кілька зловмисників. Учасники організованої групи, усі без медичної освіти, підшуковували осіб, котрі потребували допомоги лікарів та поміщали їх у спеціально обладнану будівлю поблизу Тернополя, з якої неможливо вибратись самостійно. Переконуючи родичів, що пацієнтам необхідне лікування без спілкування із зовнішнім світом, у пацієнтів забирали мобільні телефони, та фактично зачиняли на кілька місяців, вводячи поки невстановлені слідством препарати, що пригнічують волю.

  • Також під виглядом надання психологічної допомоги, люди, що не мають жодного стосунку до психології, знущались над потерпілими, принижуючи їх гідність, вживаючи нецензурні вислови, - кажуть у прокуратурі. - Коштували послуги псевдолікарів від 10 до 30 000 грн у місяць.

Злочинну групу викрили завдяки родичам потерпілих, які побачили відсутність результату «лікування» та повідомили про діяльність реабілітаційного центру правоохоронців. Встановлено 15 осіб, яких там незаконно позбавили волі. 4 особам повідомлено про підозру за ч.3 ст.146 КК України (викрадення людей та незаконне позбавлення їх волі, вчинені організованою групою). Трьом із них одразу обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою без внесення застави. Ще одному -  цілодобовий домашній арешт.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lyudmyla Zinovyeva

    Судити
  • Iva Yosupivna

    ростріляти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up