Ображала галичан та возвеличувала злочини російської армії: на Тернопільщині затримали переселенку з Попасної

Ображала галичан та возвеличувала злочини російської армії: на Тернопільщині затримали переселенку з Попасної

Переселенка із Луганщини, яка після повномасштабного вторгнення переїхала на Тернопільщину, виправдовувала російську агресію та підтримувала російські злочини в Україні. Жінка поширювала у соціальних мережах контент із ворожих ресурсів та вороже відгукувалась про мешканців Заходу України.

 

Про це розповіли у пресцентрі Служби безпеки України.

— Кіберфахівці СБУ викрили на Тернопільщині чергову проросійську пропагандистку, яка активно поширювала у соціальних мережах антиукраїнську пропаганду окупантів та виправдовувала збройну агресію РФ, — йдеться у повідомленні. — Нею виявилася 59-річна уродженка м. Попасна. Після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну вона разом з родичами оселилась у Тернопільській області та поширювала у соціальних мережах дописи про «придурків галичан, які встановили в Україні свої нацистські порядки».

Відео дня

Правоохоронці встановили, що жінка розповсюджувала у мережі деструктивний контент з російських інтернет-ресурсів. У оприлюднених нею матеріалах містились маніпулятивні твердження, якими російські пропагандисти намагалися звинуватити у розв’язанні війни та її численних жертвах «бандерівську Україну» та «каральні війська хунти».

Крім того, фігурантка кримінального провадження своїми дописами не тільки висловлювала підтримку окупаційним військам, а й звеличувала воєнні злочини  країни-агресора.

Наразі слідчі СБУ повідомили ій про підозру. Також вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу.

За публічне поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення  волі на строк до п’яти років з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, колишній мешканець Тернопільської області виправдовував та заперечував збройну агресію РФ проти України. Йому вже повідомили про підозру.

 

Читайте також:

Колишнього тернополянина підозрюють у держзраді

ЗСУ взяли у полон зрадника з тернопільським походженням

Закликав у Тернополі до підтримки окупантів

Виправдовувала рашистське вторгнення: у Почаєві поліцейські затримали колаборантку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оля Миколайчук-Казановська

    То чого приїхала
  • Оля Білинська

    Довічне їй!

keyboard_arrow_up