Перед нападом вийшли на волю за Законом Савченко

Перед нападом вийшли на волю за Законом Савченко
  • 357 ув’язнених звільнились з місць позбавлення волі на Тернопільщині за Законом Савченко. 37 повторно скоїли злочини. 
  • Нападники - особи з багатим кримінальним минулим, що вийшли на волю за законом Савченко.
  • 43-річний житель Львова – в минулому член відомої банди Сушка,  а 45-річний черкащанин – раніше судимий за бандитизм.

На 20% збільшилось на Тернопільщині тяжких та особливо тяжких злочинів у порівнянні з минулим роком Про це повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

  • Це нас хвилює, але ми робимо аналіз і бачимо, що значно більше таких злочинів розкривалось, - запевнив очільник поліції. – Окрім того, кілька сотень ув’знених вийшли протягом останнього часу за Законом Савченко.

Серед них і нападники, що 22 лютого посеред ночі увірвалися до помешкання 61-річної пенсіонерки з Хоросткова Гусятинського району. Правда, довго на волі вони не ходили. Злочинців  затримали. Їм оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 187 ККУ.

Зі слів заступника начальника Головного управління Національної поліції Тернопільщини Степана Яцуха, зловмисників взяли якраз напередодні чергової вилазки. Злочинне тріо планувало новий злочин.

Відео дня

Троє невідомих осіб у масках, знявши віконну шибу в гаражному приміщенні, проникли до житлового будинку пенсіонерки. Жінка була у спальні, як нападники увірвалися, зв’язали руки та ноги, накрили обличчя тканиною та стали вимагати кошти, погрожуючи, мовляв, ти сконаєш, але ми візьмемо те, за чим прийшли.

Перелякана пенсіонерка каже, що не зовсім пам’ятає, що з нею відбувалося, адже не раз від сильного хвилювання та  стресу втрачала свідомість. Пригадує, що через погрози обпікати тіло розжареною праскою вказала на сховок, де зберігалися гривні. Нещасна попросила води і розв’язати їй  руки, які були затягнені пластиковими стяжками.

Нападники, вдоволені знахідкою чималої суми, виконали прохання  жертви, а вона, скориставшись тим, що банда нишпорила в інших кімнатах, вибралася зі спальні через вікно та стала тікати. Боса, в одній нічній сорочці вона добігла до сусідки, звідти й зателефонувала внукові.

  • Оперативні заходи, спрямовані на встановлення осіб підозрюваних, тривали цілодобово. І вже за декілька днів нам вдалося вийти а слід нападників, - розповідає полковник поліції Степан Яцух. – З’ясувалося,  координатором банди був 43-річний тернополянин. Саме він вказав адресу потерпілої своїм спільникам. А ті двоє - львів’янин та житель Черкас - особи з багатим кримінальним минулим, що вийшли на волю за законом Савченко. 43-річний житель Львова – в минулому член відомої банди Сушка,  а 45-річний черкащанин – раніше судимий за бандитизм.

Зловмисників затримали у Львові. Речові докази, вилучені у них, беззаперечно вказують на причетність до вчинення злочину. У зловмисників вилучили дев’ять з половиною тисяч євро з вкрадених тринадцяти тисяч, 150 американських доларів з вкрадених півтори тисячі, мобільні телефони, антикварний годинник у вигляді підвіски та декілька пляшок елітного алкоголю, що належать потерпілій. Також в автівці, на якій пересувалися бандити, знайдено сумки з одягом, масками та взуттям в яких ті були вдягнені під час нападу.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 187. Розбій

4. Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, - карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. 

Цифра

357 ув’язнених звільнились з місць позбавлення волі на Тернопільщині за Законом Савченко. 50 з них не з’явились на місці реєстрації. 37 повторно скоїли злочини, з них 10 – тяжкі та особливо тяжкі.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up