Десятки людей вимагають не відпускати на волю Струня, який вбив у ДТП двох дівчат: подробиці (НАЖИВО)

Десятки людей вимагають не відпускати на волю Струня, який вбив у ДТП двох дівчат: подробиці (НАЖИВО)
  • Залишити під вартою екс податківця Олега Струня, який 16 років тому вчинив ДТП у Петрикові та залишив місце події, вимагають активісти під Тернопільським міськрайонним судом. 
  • Засідання відбувається вдруге за три дні, на попередньому суд вирішив чоловіка відпустити.
  • Рідні загиблих 17-річна Світлани Козлюк і 16-річна Наталі Гнатієвич забрали небайдужих під судом. Ми ведемо пряму трансляцію з акції протесту та з засідання. 

Нагадаємо, у попередньому клопотанні слідчого суд відмовив. Тож Олег Струнь має шанс вийти на волю вже з 00.00 28 серпня. На це рішення прокуратора підготувала апеляційну скаргу, і її розгляд теж відбудеться згодом. Дата та час наразі невідомі.

Як повідомили у пресслужбі Тернопільського міськрайонного суду, з'явилось нове клопотання про продовження строків запобіжного заходу Олегу Струню.

Відео дня

Перед розглядом справи під стінами суду на вулиці Котляревського десятки людей прийшли аби висловити свою позицію: Олег Струнь не може вийти на волю або залишитисьь під домашнім арештом. 

- Одного разу він вже втіік від слідства та перехочувався 16 років. Де гарантія, що він не зробить цього знову? - кажуть активісти. - Ми вимагаємо залишити чоловіка під вартою. Сподіваємось, суд нас почує. 

Тернополянин Олег каже, що дружить із рідними однієї з загиблих дівчат. Сюди прийшов їх підтримати та висловити свою громадську позицію: Олег Струнь має залишитись за гратами.

Судове засідання призначили на 17.00 в Тернопільському міськрайонному суді. На місці працюють журналісти "20 хвилин".

В судовій залі зібралось дуже багато людей. Є рідні та друзі загиблих дівчат.

Привезли також підсудного. Як і минулого разу він одягнений у захисну маску та блейзер, очі на присутніх не зводить. 

Проти присутності журналістів не заперечував.

Наразі прокурор повідомив, що приводом до клопотання щодо міри запобіжного заходу стало те, що йому вручили підозру за новою статтею. Тому просить подовжити термін тримання під вартою ще на 60 діб. 

Коли слово надали підсудному, він говорив тихо, записався, в руках у нього був листок.

- Я не погоджуюсь з клопотанням, оскільки сам добровільно здався, усвідомлюю всі ризики та не збираюсь переховуватись від слідства, - сказав він. 

О 17.35 суд пішов у нарадчу кімнату.

Через годину проголосив рішення: Олегу продовжили термін запобіжного заходу ще на 30 днів.

Матеріал доповнюється. 

Деталі про те чому Олег Струнь може вже 28 серпня бути вдома, читайте у матеріалі: Хто «зливає» справу смертельної ДТП у Петрикові? Рідні загиблих дівчат готові до радикальних дій

Нагадаємо, 8 жовтня 2005 року дві подруги, 17-річна Світлана Козлюк і 16-річна Наталя Гнатієвич повертались з міської дискотеки у Петрикові. Їх проводжав Наталин однокласник. Трохи віддалік крокувала сестра-близнючка Світлани – Зоряна зі знайомим юнаком. Приблизно о 22.30 на першу групу молодих людей наскочив шалений автомобіль. Якимось чудом біда оминула хлопця, який супроводжував Світлану і Наталю. Переляканий, він добіг до найближчого дому і повідомив людей про лихо. А через кілька хвилин до місця трагедії підійшла Зоряна. Вона та її друг наїзду не бачили, але його наслідки викликали в молодих людей шок. Усіх трьох очевидців жахливої ДТП медики швидкої доправили до психоневрологічного диспансеру, однак невдовзі рідні забрали дітей додому. Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. Ті загинули на місці. 

Найжахливішою ж деталлю трагедії став наслідок зіткнення з автомобілем Наталі Гнатієвич: її голова вдарилася об лобове скло з такою силою, що пробила його. Уламки перерізали шию, і голова дівчини опинилася в салоні машини... Водій втік разом з нею. Тоді родина довго тягнула з похоронами, сподіваючись, що голову відшукають. Проте так довелось і ховати. Лишень після похоронів голову знайшли і доховали у могилу до Наталі.

Читайте також: Як тебе земля носить — убити дітей, забрати голову?! Родичі до водія, який скоїв смертельну ДТП 

Струнь, який на смерть збив двох дівчат і переховувався від слідства 15 років, може вийти на волю. Чому?

Дайте нам — порвемо! Як екс-податківець, який збив на смерть двох дівчат, може уникнути тюрми?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Danko Dzhokovich

    ...цікаво !!!...де мораль,честь і закон !!!...у такого судді ??? ...може на місці закону і честі, щось інше виросло ???
  • Danko Dzhokovich

    За таке правопорушення -довічне ув'язнення , а краще в КПК внести радянську розстрільну статтю., щоб за народні  кошти не робити довічний пансіон злочиннцю "!!!

keyboard_arrow_up