Шахрайка, яка розвела пенсіонерів майже на 100 тисяч, просилась під домашній арешт

Шахрайка, яка розвела пенсіонерів майже на 100 тисяч, просилась під домашній арешт
  • Суд залишив міру запобіжного заходу без змін – обвинувачена в шахрайстві перебуватиме за гратами до 19 листопада.
  • Відносно неї направлено також обвинувальні акти до Житомирського і Рівненського міськсудів та  Шевченківського райсуду Києва.

Міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт просив замінити захисник обвинуваченої у шахрайстві Олени С.

Суддя Тернопільського міськрайонного суду відмовив у задоволенні клопотання.

На рахунку Олени – близько 10 епізодів. І понад 95 тис. грн., які вона видурила у стареньких.

Відео дня
  • Органами досудового слідства 40-річна Олена С. обвинувачується у вчинені кримінальних порушень, передбачених ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчинених повторно за попередньою змовою групою осіб), - повідомили у прес-службі Апеляційного суду області. - Крім того, відносно неї направлено обвинувальні акти до Житомирського міського суду (за ч. 2 ст. 190 КК України), Рівненського міського суду (за ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 190 КК України) та Шевченківського районного суду м. Києва (за ч. 3 ст. 186 КК України).

Як стало відомо, невстановлена слідством особа телефонувала до пенсіонерів, повідомляла, ніби онук скоїв злочин проти працівника поліції і пропонували за грошову винагороду залагодити справу. Не даючи змогу людині оговтатись, випитувала адресу, а Олена С. одразу їхала та забирала обумовлену суму.

Прокурор щодо задоволення клопотання Олени С. заперечив, оскільки жінка обвинувачується у вчинені значної кількості епізодів злочинів середньої тяжкості та тяжких проти власності людей старшого віку.

  • Також просив врахувати, що обвинувачена ніде не працює, жодних доходів та засобів до існування не має, - повідомили у прес-службі. -  І в разі обрання більш м'якого запобіжного заходу, не виключена можливість, що вона знову скоїть аналогічне кримінальне правопорушення, буде ухилятись від суду, перешкоджати досудовому розслідуванню.

Враховуючи існуючи ризики, суд ще на 2 місяці, до 19 листопада, продовжив строк тримання Олени С. під вартою. 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 190. Шахрайство

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Стаття 185. Крадіжка

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 186. Грабіж

3. Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up