Андрій Пекельний досі під домашнім арештом. Чи оголосили підозру його нападникам?

Андрій Пекельний досі під домашнім арештом. Чи оголосили підозру його нападникам?
  • Справу щодо Андрія Пекельного вже забрали до Києва. «Кримінал» щодо нападників, за інформацією власного джерела «20 хвилин», теж розслідуватимуть у столиці.
  • Андрій Пекельний й надалі перебуває під домашнім арештом. Що вдалося дізнатися про розгляд справи?

Справу АТОвця Андрія Пекельного вже забрали до Києва – розслідування проводитиме головне слідче управління Нацполіції України, а процесуальне керівництво у справі здійснюватиме Офіс генпрокурора.

Таку інформацію «20 хвилин» 14 травня отримало від власного джерела в силових структурах. Поки що на місцевому рівні офіційно її не підтверджують. Хоча неофіційно запевнили: так і є.

На офіційних сайтах Нацполіції та Генпрокуратури про це теж жодного слова. 

Відео дня

Чи оголосили підозру нападникам?

Проте інформацію підтвердив по обіді 14 травня і один з адвокатів Андрія Пекельного Гліб Федур. Захисник каже, він вже отримав документи. 

«Кримінал» щодо нападників, за інформацією власного джерела «20 хвилин», теж розслідуватимуть у столиці. Нагадаємо, 4 травня Теребовлянська окружна прокуратура розпочала розслідування провадження за ст. 162 Кримінального кодексу України – щодо нападників на будинок ветерана. Але, як нам стало відомо, підозри нікому з них досі не вручили. Як неофіційно пояснили тернопільські силовики, за порадою адвокатів Андрій Пекельний зараз не дає жодних свідчень. А для того, аби оголосити підозру конкретним людям, потрібно, аби він хоча б дав свідчення чи, скажімо, впізнав у них своїх нападників.

Нагадаємо, Великдень закінчився трагічно для двох родин з Теребовлянщини.

Дві понівечені долі, гірка біда у двох родинах та сусідні села Глещава та Іванівці, мешканці яких кажуть, що життя вже ніколи не буде таким, як раніше. Воно змінилось у сам Великдень, опівночі у величне свято, і закінчилось трагічно: непорозуміння між молодими людьми завершилось загибеллю 23-річного Володимира Воробця і домашнім арештом та кримінальною справою для АТОвця, 24-річного ветерана Андрія Пекельного.

  • Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони інкримінують працівники відділення №3 Теребовлі двадцятичотирирічному жителю села Глещава, — повідомили 5 травня у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Хлопець, захищаючись від нападу шістьох напідпитку ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові.

Нещастя трапилося 2 травня близько опівночі. За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала в сусіднє село на дискотеку з Іванівки. В клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, аби уникнути бійки, втік додому та закрився. Проте компанія з шести осіб прийшла вночі на його подвір'я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом з хлопцем була мама. Він злякався за неї.

Андрій досі під домашнім арештом

Про непроханих гостей повідомив на лінію "102" і після цього одразу вийшов до дебоширів з ножем. Проте, коли почалася штовханина, юнак випадково вдарив ножем одного з нападників. Поранення виявилося летальним. 

Підозрюваний у скоєному зізнався. На момент бійки, повідомляли 5 травня у поліції, він був тверезий. Хлопцеві оголосили підозру, згідно зі статтею 118 ККУ. Суд обрав йому запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Хвиля обурення і щодо підозри у «вбивстві», і домашньому арешті сколихнула не лише Тернопільщину, а й всю Україну. Люди здебільшого підтримали Андрія, вимагаючи покарати ще й інших, які разом із загиблим Володимиром штурмували Андрієву оселю. А той лише захищався. Нарікань у бік поліції було чимало – головні претензії були щодо кваліфікації справи. Здебільшого, у коментарях, люди не добирали слів і не стримували емоції.

Міністр МВС Арсен Аваков назвав необґрунтованою та передчасною підозру Андрію у вбивстві та те, що справу розслідуватимуть у Києві – за нього візьметься головне слідче управління.

Столичні слідчі звернуться до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту - на особисте зобов’язання.

За два тижні підозрюваний ветеран вже тричі змінював адвокатів. Наразі його інтереси представляє Адвокатське об’єднання Федур.

Віталій Коломієць на сторінці OK LEGAL повідомив днями, що «у звязку зі зміною певних обставин, виходимо з провадження по Андрію. Зібрані на цей рахунок кошти, а це 10,5 тис грн, переслали йому. Продовжуємо вболівати за справу Андрія, незалежно в який спосіб буде досягнуто позитивного для нього результату».

  • Андрій надалі перебуває під домашнім арештом, — підтвердив його адвокат Гліб Федур. — Слідство у справі триває. Щойно буде нова інформація, ми повідомимо її обов’язково.

Приклад для побратимів

До підтримки Андрія Пекельного долучається все більше людей, в тому числі ветеранських організацій та побратимів. Слова підтримки висловили і в бригаді, в якій служив Андрій.

Командування 80 окремої десантно-штурмової бригади висловило підтримку колишньому військовослужбовцю бригади Андрію Пекельному, якого обвинувачують в умисному вбивстві. Колектив бригади висловив підтримку Андрію, зазначивши, що кожен має право на самооборону та захист свого житла. Тому військові сподіваються на чесне і справедливе розслідування справи.

  • У 2018-2019 роках Андрій Пекельний у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади виконував завдання в районі проведення ООС. Командир підрозділу, в якому проходив службу Андрій, а також співслужбовці характеризують його, як виконавчого, відповідального, грамотного та дисциплінованого військовослужбовця, який був прикладом для своїх побратимів, не мав шкідливих звичок, всі поставлені завдання виконував вчасно та якісно, жодних зауважень під час служби до нього не було, в колективі користувався авторитетом та повагою, – йдеться у заяві командування 80-ї бригади, оприлюдненій у Facebook.

Ми й надалі стежитимемо за розвитком цієї справи та повідомлятимемо про все читачів.

 Читайте також

Самозахист чи вбивство: подробиці Великодньої трагедії на Теребовлянщині

За АТОвця Андрія "битимуться" столичні адвокати, які вели справу активіста Стерненка

Товариш атовця, якого підозрюють у вбивстві, розповів деталі трагедії. Побратими стали на його захист

Понівечені долі, біда у двох сім’ях: як живуть села на Теребовлянщині, де на Великдень сталась трагедія

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Мирончук

    Если вы до сих пор одиноки,не надо отчаиваться! Вам поможет бесплатный телеграм канал знакомств https://t.me/airybay_bot . Очень много людей ищут свою половинку,и кто то обязательно ищет тебя!💖🤝                                                                                                Telegram
    (https://t.me/airybay_bot)Airybay Dating❤️
    🗣 Best direct dating!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up