Тернополянин втратив гроші, коли купував собаку на подарунок

Тернополянин втратив гроші, коли купував собаку на подарунок

Шахрайство «купи собаку» продовжує знаходити довірливих покупців.

Прикра історія трапилася з 27-річним тернополянином. Він вирішив онлайн придбати на подарунок собаку породи мальтез. Знайшов оголошення, зателефонував продавцю, однак замість добросовісного собаковода натрапив на шахрая.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Продавець уміло розповів, чому варто придати цуценя саме в нього, мовляв тварина має гарний родовід і відповідає всім стандартам породи. Запевнив, що  разом з собакою надішле відповідну документацію та ветпаспорт. Чоловік хотів отримати хоча б  половину суми і пообіцяв вже наступного дня відправити собаку. Однак після переказу коштів його номер вранці наступного дня перестав відповідати.

Відео дня

Потерпілий втратив майже 13 тисяч гривень та так і не отримав чотирилапого друга. Він  зателефонував в поліцію. За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження.

У поліції вкотре застерігають: не здійснюйте передоплату дороговартісного товару! Домовляйтеся про післяоплату.

— У випадку придбання тварин, ретельно перевіряйте продавця. Пересвідчіться, чи фото реальні, вимагайте показати тварин через відеозв'язок. Шукайте відгуки про торговців, перевіряйте їх на сайті Кіберполіції: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/, — застерігають у поліції.

І наголошують, що вибирати оголошення з найнижчою ціною не варто – саме так найчастіше аферисти приваблюють своїх жертв, ще й запевняють, що торгують не для заробітку. Проявіть розсудливість та обачність!

Опитування

А ви платите наперед гроші, коли робите покупки через Інтернет?

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ярік Мазуренок

    Хто платить за товар на фото і вносе передплату тільки хто має лишні гроші а потім жалієтись вам ніхто не виний
  • Любов Любасюк

    Я теж попала на шахраїв. Хотіла купити цуценя, таке як я хочу 15-20т, а в них 10т. гр. Попросила показати батьків, виявляється цуценята елементні, я добре знаю, що це таке.Береться одне цуценя за в’язку, а не всі, в них тільки батько. Пообіцяли вислати додаткові фото відео, а як почули, що я хочу приїхати за цуценям, то вже на другий день продали всіх цуценят.

keyboard_arrow_up