Тернополянки давали митникам хабара, щоб вивезти дитину за кордон

Тернополянки давали митникам хабара, щоб вивезти дитину за кордон

Порушниці запропонували охоронцям кордону 100 євро хабара, аби безперешкодно вивезти за кордон дитину.

 

Двох тернополянок 1983 та 1963 років народження із дитиною без відповідних документів в пункті пропуску «Краківець» виявили прикордонники у неділю, 4 серпня.

Жінки їхали до Польщі автівкою. Під час прикордонного контролю з’ясувалося, що мати дівчинки не має нотаріально завіреної заяви від батька про дозвіл на вивіз доньки за кордон, тому прикордонники відмовили в пропуску дитини, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Одна з жінок з таким рішенням не погодилась і спробувала підкупити правоохоронця, запропонувавши 50 євро неправомірної винагороди. Згодом й інша жінка вирішила «перевірити» прикордонників і спробувала «вручити» службовій особі ще 50 євро, аби влагодити проблему. Відтак, окрім рішення про відмову пропуску дитини через кордон, через свою самовпевненість у безкарності, подорожуючим довелось ще спілкуватись з представниками Нацполіції.

Відео дня

Загалом цими вихідними трьох дітей за підробленими документами намагались вивезти через пункти пропуску та КПВВ, повідомляють митники.

Так в аеропорту Чернівців прикордонники також завадили спробі вивозу громадянкою України дитини 2015 року народження за підробленим  дорученням. За цим фактом до НП направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення. Жінку з дитиною через кордон не пропустили.

Також військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил затримали та передали Нацполіції нашу співвітчизницю. Жінка, яка слідувала із дитиною через КПВВ «Гнутове», пред’явила на контроль підроблену нотаріальну заяву на право перетину лінії розмежування дитиною до ТОТУ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ната Ли

    Так зараз цю дескримінаційну норму забрали....можна вивозити на місяц часу!

    Ната Ли reply Ната Ли

    Якщо батьки розлучені,потрібні документи на визначення місця проживання дитини(з мамою),можна отримати у суді ,чи органах опіки.А також документи,що підтверджують мету перебування дитини впродовж місяця за кордоном.І бронь білетів .Аое це все дійсно..... на лояльність прикордонників розрахунок....(((мають право випустити,чи ні.Краші шанси,якщо є заборгованість по аліментам.І ще потрібно батька попередити про виізд рекомендованим листом.Якось так.....Але юрист Вам краще все пояснить. І є відповідальність,якщо дитина не повернеться у краіну за місяць часу.

    Наталя Ніколюк reply Ната Ли

    Ната Ли, це правда? І що для цього потрібно? Мені нотаріус говорив що це все брехня...
  • @lilia

    прикордонники - не митники
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up