Житель Тернопільщини спокусився на бонуси і втратив 50 тисяч гривень: як діє непроста схема?

Житель Тернопільщини спокусився на бонуси і втратив 50 тисяч гривень: як діє непроста схема?

Аферисти продовжують заробляти гроші на довірливих краянах.

Шахраї чи не щодня вигадують нові схеми, аби збагатитися за рахунок інших. Зловмисники, під виглядом представника одного з мобільних операторів, телефонують потенційній жертві або розсилають смс-повідомлення з абонентських номерів різних мобільних операторів. Розповідають про різні акції, для участі у якій необхідно підтвердити надісланий код.  Кожен, хто погоджується – потрапляє в аферу.

До поліцейських Чортківського відділу поліції звернувся місцевий житель, який повідомив, що став жертвою шахрайства, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Невідомий зловмисник, зателефонувавши чоловікові, назвався представником компанії мобільного зв’язку. Він розповів, що на  рахунку заявника є бонуси, які можна обміняти на  гроші.

Відео дня

Співрозмовник попросив назвати код смс-повідомлення, що має надійти на телефон. Після того, як жертва виконала умови, з банківського карткового рахунку зник увесь залишок -  понад 50 тисяч.

Схема непроста, однак дієва. Коли жертва афери повідомляє надісланий код, нібито для підтвердження участі в акції, то насправді надає доступ зловмисникам до додатку мобільного оператора. Вони блокують номер телефону власника картки, та перезапускають абонентський номер на заздалегідь підготовлену сім-картку. Таким чином, якщо номер телефону прив’язаний до банківської картки, можна проводити будь-які фінансові операції за допомогою відомих банківських додатків, зокрема: перераховувати кошти на будь-який інший рахунок.

Поліцейські застерігають: ніколи не повідомляйте коди з смс-повідомлень незнайомим, які представляються службою безпеки банку, працівниками мобільних операторів та інших установ. У такий спосіб мобільні шахраї намагаються вкрасти кошти.

Якщо ви все ж надали код сторонній особі,  необхідно негайно зв’язатися з представниками мобільного оператора, який обслуговує сім-картку, та заблокувати її. Також слід заблокувати і всі банківські карткові рахунки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: деталі аварії (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up