Андрухович розповів тернополянам, де «похований Фантомас»

Андрухович розповів тернополянам, де «похований Фантомас»
Розповідав про себе та читав свої колонки тернополянам Юрій Андрухович на своєму творчому вечорі у Тернополі 18 квітня. Саме тоді відбулася презентація його книжки «Тут похований Фантомас».

- Презентація у Тернополі особлива тим, що тут живе художник-ілюстраторі цієї книги – Тарас Бріль, - повідомив одразу глядачам пан Андрухович. 

Письменник розповів про свою книгу – це збірка його авторський колонок, які він раз в тиждень писав для сайту tsn.ua. Він так їх і називає – колонки-ТСН-ки. У книзі – понад 70 колонок, написаних за останніх чотири роки, починаючи з режиму Януковича та до літа 2014 року – це колонки часів війни. До речі, після кожної колонки вказана дата, коли вона написана. Цю книгу Юрій Андрухович називає документальним романом. Її оповідання невеликі за розміром – до п'яти тисяч знаків, але не менше чотирьох. Така вимога редакції.

- Таким чином автор потрапляє у формальну залежність і він мусить розуміти, що це не роман, - каже письменник. – Це дисциплінує!

До слова, до Тернополя пан Андрухович приїхав зі Львова, де 17 квітня святкував 30-річчя «Бу-Ба-Бу». Саме 17 квітня 1985 року утворилося це літературне угрупування, до якого увійшли Юрій Андрухович, Віктор Неборак та Олександр Ірванець. 

Нагадаємо, після презентації у Тернополі шанувальники Юрія Андруховича більше години стояли у довгій черзі за автографами та селфі з улюбленим письменником

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up