Оновили фасади будинків та зник російський банк: як змінилась вулиця Руська у Тернополі

Оновили фасади будинків та зник російський банк: як змінилась вулиця Руська у Тернополі

Вулиця Руська є однією з центральних у місті. Назва походить від «Русь», «руський», «русин». Помилковим є трактування, нібито назва вулиці походить від слова «російський». Дивіться як змінилась вулиця за вісім років. Що нового з'явилося?

На цій вулиці є чимало будинків, які є пам’ятками архітектури місцевого значення. Серед них – корпус медичного університету. Ось так він виглядав у 2015 році та нині, після реставрації.

А так оновили фасад будинку навпроти. Так, як пофарбували стіни не лише обурило багатьох тернополян, а й є порушенням затвердженого паспорту фасаду цього будинку:

Відео дня

Раніше у самому центрі міста було відділення російського банку. Після початку російсько-української війни багато активістів та звичайних тернополян виступали проти російського банку. Його обливали червоною фарбою, яка символізувала кров українців. Врешті, банк пішов з Тернополя.

Відреставрували фасад та покрівлю Церкви Різдва Христового. Це храм є одним з найстаріших у місті. За переказами, у ньому молився Богдан Хмельницький.

Змінилась зупинка громадського транспорту «Центр». Тепер вона сучасна зі скла. Поруч – монітор з інформацією про рух транспорту.

Біля Кооперативного коледжу у грудні минулого року встановили бетонне укриття. Загалом у місті з’явилось десять таких захисних споруд. Однак тернополяни скаржаться – всередині брудно. Деякі укриття перетворили на туалети.

Поруч з’явились МАФи. Наразі він пустує, раніше там працювала кав’ярня.

Торговий центр «Нептун» оновили. Він тепер має сучасний вигляд. Однак роботи всередині ще тривають. Поруч облаштували нову зупинку.

А як вам такі зміни? Чи подобаються вони вам? Пишіть у коментарях!

 

Читайте також:

Будинок з «сердечком» на Руській мають перемалювати

Звідки у Тернополі вулиця Руська (ФОТО)

З одного ракурсу: як за 60 років змінилась вулиця Руська (ФОТО)

«Нептун» як притягував, так і відлякував. Історія «культового» тернопільського кафе (ФОТО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up