"Благодійна допомога садкам": чиновники - про оплату 1215 грн для іногородніх дітей. Що робити батькам?

"Благодійна допомога садкам": чиновники - про оплату 1215 грн для іногородніх дітей. Що робити батькам?
  • Майже два роки у Тернополі триває "революція мам". У міському управлінні освіти кажуть, що батьки мають платити за відвідування садочків дітьми, у випадку, якщо ті не мають тернопільської реєстрації. Сума немала - 1215/місяць.
  • Зараз тривають суди у цій справі. На останньому засіданні представники міськради заявили, що усі оплати були просто благодійними внесками 

"Революція мам" розпочалась у Тернополі ще в грудні 2017 року. Скандальне рішення сесії міськради, за яким батьки "нетернопільських" дітей мали б платити за перебування у садку 1215 грн. оприлюднили 24 лютого 2017.  Майже два роки батьки доводили владі, що іногородні діти не мають платити за освітні послуги у дитсадках. Це - дискримінація малюків, до того ж, порушення всіх ном закону. 

Свої права батьки досі відстоюють у судах. Наразі справу розглядають у Тернопільському міськрайонному суді. Процес тягнеться ще з серпня. 

- Сьогоднішні суди відбулись з новими цікавостями: виявляється, плата за договорами була не платою, а благодійною допомогою садочкам. Суддям наші справи є дуже цікаві і за результатами основних засідань я відчуваю, що ми таки виграємо, - написав після останнього засідання суду у соцмережах адвокат, який відстоює права батьків, - Ростислав Небельський.

Відео дня

Адвокат каже, що частина слухань, у якій сторони могли висловити свої позиції закінчилась 27 листопада. Далі суд має перейти до розгляду документів. 

Ростилав Небелький наголошує, що рішення міської ради про встановлення окремої плати для іногородніх дітей є незаконним, а отже, платити батьки не повинні. Тим, хто здійснював платежі, юрист радить зберігати квитанції для відшкодування коштів у майбутньому. 

Натомість управління освіти і далі наполягає, що, згідно із законом про децентралізацію, і прийняли рішення на сесії міськради. 

Коментувати ситуацію в управлінні освіти відмовляються. Мовляв, це питання активно вивчають юристи. 

Що ж робити батькам? Аби розставити крапки над "і", ми звернулися і до прес-служби міської ради. Але там також небагатослівні.  

- Наразі управління освіти і науки не може коментувати ситуацію. Усі коментарі будуть після рішення суду, - повідомили журналістці "20 хвилин" у прес-службі Тернопільської міської ради. 

Вирішальне засідання у цій справі має відбутись 11 грудня. 

Читайте також: Тернопільські батьки, які вже заплатили 1215 грн за садочки, заповнюють анкети щоб повернути кошти

У міській раді не визнають рішення суду і стверджують, що батьки "нетернопільських" дітей і далі платитимуть 1215 грн за садок

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Світлана

    Всі ж знають що то не благодійні внески... Як можна так з людей робити дурних...
  • Польська родіна

    Суть  така що гроші вони отримують - це благодійні внески  це говорить  що в Тернополі корупція  в всіх гілках  влади  транспорт котельні громадскі обєднання  і т.д
  • Денис Хілініч

    а рішення суду щось значить для міської ради ? про тарифи було рішеня і що змінилось ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up