Температурний скринінг дітей та вчителів, і дезінфектори: МОЗ розробляє правила для роботи шкіл з 1 вересня

Температурний скринінг дітей та вчителів, і дезінфектори: МОЗ розробляє правила для роботи шкіл з 1 вересня

Рекомендації оприлюднять заздалегідь до початку навчання, щоб школярі та власники навчальних закладів мали достатньо часу на підготовку.

Міністерство охорони здоров’я працює над рекомендаціями, за якими в умовах карантину можуть працювати школи у новому навчальному році, повідомляє "Урядовий портал".

Серед варіантів, які зараз розглядаються, – температурний скринінг дітей та співробітників школи, а також антисептичні заклади у приміщенні.

Фінальний список рекомендацій буде розроблений у співпраці з Міністерством освіти і науки уже найближчими тижнями – щоб у школярів та власників закладів був час підготуватися.

Відео дня

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу 15 липня.

«Ми зараз дуже ретельно розробляємо правила, за якими діти будуть навчатися з 1 вересня. Разом із Міністерством освіти і науки ми аналізуємо всю ситуацію, дивимося, яким чином це відбувається за кордоном і хочемо взяти найкращі практики. Ми хочемо зробити процес навчання дітей максимально комфортним з одного боку, а також – максимально безпечним з іншого», - наголосив Максим Степанов.

Як підкреслив очільник відомства, серед рекомендацій щодо роботи шкіл з 1 вересня розглядається наступне:

  • перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру;
  • дітям міряють температуру перед входом у заклад;
  • працівники і діти, з температурою, вищою за 37,2 – не допускаються у заклад;
  • батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками;
  • заклади мають бути оснащені антисептиками;
  • діти користуються ними виключно під наглядом вихователя.

«Це загальні речі. Все інше, буде розроблено нами на наступному тижні. І ми будемо подавати це на затвердження. Щоб всі заздалегідь знали, в який спосіб будуть навчатися наші діти, а також – щоб власники навчальних закладів мали достатньо часу і могли підготуватися до нового навчального року», - резюмував Максим Степанов.

Читайте також "Зі страхом чекаю 1 вересня": чи буде восени дистанційне навчання у школах

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (71)
  • Тетяна Недожура

    На ЗНО пускали дітей з температурою, а в школу не пустять?
  • Ксенія Руцька

    Антисептик недорого. Каждый родитель может купить своему ребенку. А вот без контактный термометр стоит дорого.
  • Леся Голуб

    Они сделают все условия для того  чтоб дети не ходили школу,  и один выход  онлайн!
  • Олександр Путілін

    Питання. А чи МОЗ вв1в у себе перев1рку теператури прац1вник1в? А в кабм1н1 Шмигаою ск1льки раз1в на день перев1ряють температуру? Якщо н1 то це такий же розвод як 1з забороною гуляти парками 1 л1сами.  Бидло треба тримати на короткому поводку поки не продадуть землю 1 не розграбують Укра1ну.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up