У яких закладах Тернополя найбільше переможців олімпіад і що їм за це «світить»

У яких закладах Тернополя  найбільше переможців олімпіад і що їм за це «світить»

119 учнів шкіл Тернополя взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін, у ІV етапі – 39. Про це повідомляє управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

Для дітей передбачені одноразові премії в розмірі від 500 грн до 10 тисяч гривень, залежно від виду і рангу олімпіад. А вчителі, які підготували переможців і призерів олімпіад, отримають премії від 2 до 6 тисяч гривень, йдеться в наказі міського управління освіти і науки.

119 учнів шкіл Тернополя взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін, у ІV етапі – 39. Про це повідомляє управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

Команда учнів Тернополя загалом успішно виступила на ІІІ етапі Всеукраїнських предметних олімпіад.

Відео дня

 

ІІІ етап олімпіад 2018-2019 н.р.

Предмет

Загальна кількість учасників

І місце

ІІ місце

ІІІ місце

Англійська мова

6

2

3

 

Астрономія

5

2

3

 

Біологія

7

1

4

2

Географія

7

1

3

2

Екологія

3

1

1

1

Економіка

5

1

3

 

Інформатика

4

 

1

 

Математика

12

2

5

4

Німецька мова

6

3

3

 

Образотворче мистецтво

4

 

1

3

Правознавство

6

2

3

 

Російська мова і література

3

   

1

Українська мова і література

6

3

1

1

Фізика

13

3

5

3

Французька мова

6

3

2

 

Хімія

7

4

1

1

Історія

7

1

1

3

Трудове навчання

7

1

4

 

Інформаційні технології

5

1

1

 

Разом:

119

31

45

21

97

Де вчаться переможці

Високі результати, як і впродовж останніх років, показали такі заклади для обдарованих дітей, як Тернопільська Українська гімназія ім. І.Франка,  Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Найвищі досягнення продемонстрували учні, які брали участь у кількох олімпіадах і вибороли призові місця: п’ятьма дипломами переможця нагороджено − Савку Олесю (ТСШ № 3); трьома дипломами – Вдовіна Богдана (ТТЛ), Колесника Романа (ТУГ), Костюк Віту (ТЗОШ № 14), Фірмана Дмитра (Школа-колегіум); двома дипломами – Бойка Андрія, Волошина Петра, Кстецьку Вікторію, Товпишка Данила (ТУГ), Зубюка Дениса, Ставицьку Анастасію (ТТЛ), Лукащука Василя, Семчишина Павла (ТСШ № 3), Матусевич Христину (ТНВК № 9).

 

У ІV (заключному) етапі Всеукраїнських олімпіад взяли участь 39 учнів шкіл Тернополя: 

Навчальний заклад

І

ІІ

ІІІ

Інші

ТУГ

   

4

9

ТСШ № 3

   

1

8

ТКГ

   

1

2

ТСШ № 5

 

1

 

1

ТНВК № 9

   

1

1

Школа-колегіум

   

1

1

ТТЛ

     

4

ТНВК № 15

     

1

ТЗОШ № 4

     

1

ТЗОШ № 14

     

2

Переможцями і призерами ІV (заключного) етапу олімпіад стали:

ІІ місце ‒ Турківсьа Вікторія (німецька мова, ТСШ№ 5); 

ІІІ місце − Бобровська Ірина (англійська мова, ТСШ № 3), Бойко Софія (німецька мова, ТКГ), Касянчук Надія (екологія, ТУГ), Лепявко Катерина, Сивак Валерія (українська мова і література, ТУГ), Приведа Анастасія (французька мова, ТУГ), Фірман Дмитро (математика. Школа-колегіум), Шашкевич Анастасія (правознавство, ТНВК № 9), 

Порівняно з минулим навчальним роком успішність виступів на заключному етапі олімпіад виглядає так:

Предмет

І місце

ІІ місце

ІІІ місце

2016-2017

2017-2018

2018-2019

16-17

17-18

18-19

16-17

17-18

18-19

Географія 

 

1

 

1

     

1

 

Історія

1

1

             

Українська мова і література 

     

1

       

2

Біологія

             

1

 

Астрономія

             

1

 

Екологія

           

1

 

1

Інформаційні технології

           

1

1

 

Економіка

           

2

   

Німецька мова

         

1

 

1

1

Французька мова

       

2

     

1

Англійська мова

               

1

Математика

               

1

Правознавство

               

1

Разом

1

2

0

2

2

1

4

5

8

Переможців заключного етапу предметних олімпіад підготували учителі: Балан Г.М., Гарматюк Л.І., Нова М.А., Панюс С.В., Сопівник Г.Я.,  (ТУГ), Остапенко С.В. (ТКГ), Тарасенко О.Л. (ТСШ № 3), Мариніна О.І. (ТСШ № 5), Папроцька С.В. (ТНВК № 9), Зажерей Г.А. (Школа-колегіум).

У ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учні ЗНЗ Тернополя захищали роботи у 54 секціях 12 наукових відділень. З 90 юних науковців з 8 навчальних закладів міста, 64 стали переможцями, що становить 71,1 % від усіх учасників з міського відділення МАН. Високі результати у конкурсі продемонстрували окремі учні з найвищою кількістю балів, а саме: у секції німецької мови - Турківська Вікторія (95,9 б.); медицини - Стаханська Анастасія (95 б.); математики - Косгюк Богдан (95 б.): теоретичної фізики - Волошин Петро (95 б.), безпеки інформаційних та телекомунікаційних систем - Пастух Ярослав (95 б.).

Найбільше перемог здобули учні ТУГ (36, що становить 56,3 %), ТТЛ (11), ТЗОШ № 3 (6), Галицький коледж (4), ТКГ (3), ТСШ № 5, 7 (1).

Стабільно виглядає список переможців і призерів ІІ (обласного) і ІІІ (заключного) етапів всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. 

Навчальний заклад

ІІ етап

ІІІ етап

ІІІ

ІІ

І

ІІІ

ІІ

І

ТУГ

5

9

19

5

5

3

ТСШ № 3

1

1

4

1

-

3

ТСШ № 5

-

-

1

-

-

-

ТКГ

1

2

-

-

-

-

ТТЛ

5

6

-

-

-

-

Галицький коледж, Гімназія «Гармонія»

4

-

-

-

-

-

ТСШ № 7

-

1

-

-

-

-

 

 

Переможцями і призерами заключного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт стали 14 учнів. Традиційно високу результативність продемонстрували учні ТУГ Аврамцев Дмитро,  Василик Вікторія, Волошин Петро, Зозуляк Степан, Касянчук Надія, Масик Олександр, Пастух Ярослав, Петришин Станіслав, Пришляк Іван, Савченко Ілля, Свергун Ольга,  ТСШ № 3 – Мединський Ярослав, Стаханська Анастасія, Хомишин Олександра, Юрків Вікторія.

               

Продовжено традицію проведення міських альтернативних олімпіад.

У березні − квітні у новому форматі відбувся кастинг альтернативної олімпіади серед учнів початкових класів «Надія Тернополя ім. М.Николина». Переможцем олімпіади став учень ТЗОШ № 4. Учасників та переможців нагороджено цінними подарунками. 

Загальна кількість учасників альтернативних олімпіад, які відбулися у ІІ семестрі ‒ 217. 

Результати роботи з обдарованими дітьми узагальнено на XІ Всеукраїнській конференції Інституту обдарованої дитини НАПН України, наукових публікаціях працівників лабораторії якості навчання обдарованої дитини ТКМЦ, виступах у ЗМІ та Інтернет-виданнях.

Премії для вчителів і учнів

Для стимулювання творчої праці вчителів та обдарованих учнів, у міській раді вирішили нагородити талановитих дітей та їхніх вчителів. Для дітей передбачені одноразові премії в розмірі від 500 грн до 10 тисяч гривень, залежно від виду і рангу олімпіад. Вчителі, які підготували переможців і призерів олімпіад, отримають премії від 2 до 6 тисяч гривень.

Премією в розмірі 10 000 грн нагородили учня-переможця Міжнародного чемпіонату з розв’язування логічних задач.

Преміями в розмірі 5 000 грн нагородять учнів - переможців IV етапу Всеукраїнських предметних олімпіад.

Преміями в розмірі 4000 грн нагородять учнів - переможців ІV етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка

Нагороду в розмірі 3000 грн отримають учні-переможці IІІ етапу Всеукраїнського конкурсу–захисту науково–дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

Преміями в розмірі 750 грн нагородять учнів - переможців III етапу Всеукраїнських предметних олімпіад.

Одноразову премію в розмірі 750 грн отримують учні - переможці ІІІ етапу Міжнародного конкурсу з  української мови ім. П. Яцика.

Преміями в розмірі 500 грн нагородять учнів - переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу–захисту науково–дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України; переможців ІІ етапу Міжнародного конкурсу з  української мови ім. П. Яцика; а також переможців ІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка.

Вчителі теж отримують премії: 2000 грн отримають вчителі, які підготували переможця (1 місце)  IІІ   етапу   Всеукраїнських   предметних   олімпіад та конкурсів а також вчителі, які підготували призерів IV етапів   Всеукраїнських   предметних   олімпіад та конкурсів, 3000 грн отримають вчителі, які підготували двох переможців (1 місце)  IІІ   етапу   Всеукраїнських   предметних   олімпіад та конкурсів, 4000 грн отримають вчителі, які підготували трьох переможців (1 місце)  IІІ   етапу   Всеукраїнських   предметних   олімпіад та конкурсів. Преміями в розмірі 5000 грн передбачені для вчителів, які підготували переможців (1 місце)  IІІ   та призерів IV етапів   Всеукраїнських   предметних   олімпіад та конкурсів. 6000 грн передбачено для вчителів, які підготували двох переможців (1 місце)  IІІ   та призерів IV етапів   Всеукраїнських   предметних   олімпіад та конкурсів

Забезпечити виплату одноразових премій доручили Тернопільському комунальному методичному центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, йдеться в наказі управління освіти.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up