Партнер рубрики Події

Автомобіль, який віз вакцину від COVID-19 в Бучач, потрапив у ДТП. Що з потерпілими та препаратами?

Автомобіль, який віз вакцину від COVID-19 в Бучач, потрапив у ДТП. Що з потерпілими та препаратами?
  • ДТП за участю автомобіля, який доставляв вакцину від коронавірусу, трапилася у смт Велика Березовиця. Препарати доставляли в Бучач. 
  • Чи є потерпілі та що з вакциною, дізнавався журналіст "20 хвилин".

Як повідомила начальниця управління охорони здоров'я ОДА Ольга Ярмоленко – аварія дійсно була.

– Так, дійсно стався такий інцидент, – каже Ольга Ярмоленко. – Вакцину везли в Бучач. Усіх деталей я не знаю, але, наскільки мені наразі відомо, нічого серйозного не трапилось. Потерпілим надали допомогу.

Стосовно вакцини – з нею все добре, запевнила пані Ярмоленко. Вона залишилась цілою. Її доставили до місця призначення.

Відео дня

– Бригада оперативно зреагувала, вакцину вже доставили до місця призначення, тому все добре, – каже начальниця управління охорони здоров'я ОДА.

Як повідомили в головному управлінні національної поліції в області – обставини аварії встановлюватимуть слідчі. 

– Автомобіль, який перевозив вакцину з Тернополя до Бучача, зупинився на світлофорі, в нього в'їхав водій, який був позаду, – розповів керівник відділу комунікації ГУНП в обласній поліції Сергій Крета. – Четверо людей отримали незначні тілесні ушкодження. Їх оглянули лікарі та надали необхідну допомогу. Обставини аварії встановлює слідча оперативна група. 

Серед постраждалих є неповнолітня особа. 

– 17 березня об 11.50 дві бригади швидкої виїжджали на вул. Микулинецьку, на місце ДТП, –  повідомив  генеральний директор Центру ЕМД Тернопільщини Михайло Джус. – Унаслідок зіткнення медичного авто «Рено», яке належить первинній медичній допомозі, та «Форда» травмувалися четверо пацієнтів. В медичному авто везли вакцини від ковіду. На щастя, ампули, на відміну від людей, залишились неушкодженими. Неповнолітню пасажирку «Рено» 2004 р.н., із забоєм спини, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню. 26-річну пасажирку «Рено», із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, вивихом шийного відділу хребта, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в університетську лікарню. 27-річну пасажирку «Рено», із закритою травмою попереково-крижового відділу хребта та 35-річну пасажирку цього ж авто, із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм потилиці, після наданої медичної допомоги, теж шпиталізовано в університетську лікарню.

Інцидент зареєстровано в ЄРДР за статтею 286 ч. 1. - Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Відповідно до цієї статті, винуватцю аварії загрожує штраф від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 тис. грн) або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Serhiy Noha

    Рішили трохи вакцини списати налєво, потім загнати
  • Чорній Анастасія

    Певно в Бучачі багато моляться,раз їх та біда не торкнулась)
  • Петро Крутій

    Бучач врятований.
  • Твердун Света

    Збіг обставин? Не думаю,мабуть це таки знак🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up