Партнер рубрики Події

Бучач уже з Бандерою

Бучач уже з Бандерою
На пам’ятник витратили 250 тисяч меценатських грошей
    Пам’ятник Степану Бандері встановили у Бучачі 15 жовтня поблизу центру, на масиві Південний, оскільки біля Ратуші не було місця. Створений він на кошти приватних підприємців регіону на чолі з ПП Іваном Панькушем. З обласного бюджету грошей не брали взагалі. Присутніми на відкриті були представники обладміністрації, районні керівники та всі, кому близька постать Бандери. Подивитись на урочистості прийшло більше 1000 людей, багато з них були одягнені у військову форму воїнів УПА. На пам’ятник уже витратили 250 тисяч гривень. Ще заплановано обладнати підхід до постаменту та територію навколо нього, а це потребує не менших коштів, розповів на відкритті Іван Панькуш. Вулиця, на якій поставили пам’ятник Степану Бандері, відтепер носить його ім’я. На відкритті була святкова атмосфера, - розповідає учасниця урочистостей Христина Равлюк. - Усе провели на високому рівні. Люди, які прийшли, залишились задоволені. В літніх людей сяяли на обличчях посмішки щастя.   Андрій ШКУЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    До речі авторам, бажаете написати про памятники. То раджу вам поіхати у відрядження смт.Еланец, Миколаевська область. Там перед районною адміністраціею побачете Великого Ленина у повний зріст. А збоку за кілька метрів до бібліотеку в самому куточку площі либе бюст Тараса Шевченка. І як вам ракурс. До речі маю фотографію. Е бажання можу вислати.

    Anonymous reply Anonymous

    Нічого дивного. На тій території України не переймаються таким, вони живуть сьогоднішнім днем. поставили колись пам"ятник - нехай собі стоїть, ніхто його не збирається забирати. А може їм так легше живеться. І взагалі, можна було б замість постаментів робити ландшафтний дизайн, або сквер імені...(якогось героя). Змінились герої - поміняти назву і все. і не потрібно робити нові пам"ятники, забирати старі.та витрачати на це кошти.

    Anonymous reply Anonymous

    Так, зато нам як легко буде жити якщо в кожному кутку Тернопілля буде по Бандері! Я вже відчуваю полегшення! І взагалі є пропозиція щоб не витрачати гроші на демонтаж памятника Леніну і на встановлення замість нього Бандери, треба Леніну відрізати голову, а на тому місті зліпити голову Бандери, а коли пройде років 20 голову бандери поміняти на голову Януковича! Ага і ще не забути надпис переписати з Леніна на Бандера! А може взагалі нічого не міняти просто під памятником Леніна написати Бандера, люди ні того ні того в очі не бачили їм всерівно куди на віче ходити!!! Бо у людей міняєтся думка з кольором прапора, це взагалі притаманно українцям!!!

    Anonymous reply Anonymous

    У всьому світі шанують історію, яка кривава вона не була.У римі стоять памяники імператорам, які були завойовниками і не рахувались з іншими народами, коли мова йшла про захват територій для розширення Імперії. Зараз на ті пам*ятники іде дивитися весь світ, бо цікаво знати історію і архітектуру. Знести одні пам*ятники, щоб поставити інші - повний маразм, повторення помилок. Як на мене памятник Пілсудському,який змінили на Леніна в центрі Тернополя був кращим (як скульптура), а про нинішній "шедевр" Данила Галицького вже на місці Леніна взагалі промовчу...мабуть скульптор хотів стати тернопільським Пікассо

    Anonymous reply Anonymous

    Памятники в Римі стоять РІЗНИМ імператорам!!! А у нас більше ні про кого так багато не говорять як про ОУН-УПА, Бандеру та Шухевича хоча ці люди жили і працювали в один час. І роблять культ цих особистостей, як робили колись культ Леніну чи Сталіну і в кожному селі за честь поставити памятник цим людям роль в історії яких двозначна і незавжди позитивна. Назва вулиць, памятники, прапори, обеліски, сітілайти ними заповненні. Інколи навіть здається, що ми живемо і далі під час другой світової війни. Але в нас історія значно більша і краща і памятник Данилу Галицькому значно цікавіше ніж Бандера в Бучачі і не тільки в історичному контексті!!!

    Anonymous reply Anonymous

    я не знав, що Бандера наробився в Бучачі))) Якщо вже кортіло бучачанам поставити патріотичний пам"ятник, то краще б віднайшли якогось місцевого героя-бойовика часів ХХ св.війни. Переконаний, що таких, забутих усіма героїв, є досить у кожному районі а може і в кожному селі. Натомість відбувається примітивізація: якщо українська культура, то Шевченко, якщо визвольна б-ба, то Бандера. Нашо повторювати помилки радянської епохи.

    Anonymous reply Anonymous

    сорі, я мав на увазі - "народився" а не "наробився"
  • Anonymous

    героїв України потрібно шанувати. гроші для цього завжди знайдуться. і чималі. А от хто подбає про живих, тих, які потребують допомоги - малозабезпечені верстви населення, діти - сироти, та інші. Завжди не вистачає коштів на розвиток дітей, тоді якими будуть герої майбутнього, якщо про них не дбає держава? (це все складається із дрібниць - не вистачає підручників, важко поступити без "інвестицій" у ВУЗи, не вмикають опалення, вимагають хабарі, загниваюча медицина і т.д.). На одній шані історії не виїдеш.

    Anonymous reply Anonymous

    ти права...не знаю чого, але наші можновладці, гадають, якщо ставити пам'ятники усюди, то вони роблять добре діло...але гроші, які щороку ідуть на цей непотріб, допомоглиб не одній лікарні і можливо врятували б не одне життя...
  • Anonymous

    Давайте в кожному місті поставимо по такому памятнику і буде всім добре! А в Тернополі в кожному районі як не памятник, то хоч обеліск! Зробимо культ Бандері як колись робили культ Леніну поки люди не зрозуміли ким він був насправді!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up