Партнер рубрики Події

Через 28 днів чи 12 тижнів? Коли потрібно робити повторне щеплення від коронавірусу

Через 28 днів чи 12 тижнів? Коли потрібно робити повторне щеплення від коронавірусу
  • Тернополян активно щеплюють вакциною «Ковішелд» від індійського виробника. Спершу медики повідомляли, що проміжок між двома ін’єкціями повинен бути 28 днів. Однак згодом з’явилась інформація, що для кращого ефекту треба чекати 8–12 тижнів між щепленнями.
  • Що кажуть тернопільські медики та коли будуть проводити ревакцинацію тернополянам – читайте у матеріалі.

Щодо періоду проміжку між двома щепленнями виникли питання. Спершу повідомляли, що між введенням вакцини індійського виробника має минути 28 днів. Згодом з'явились нові дані – оптимальний проміжок часу становить 8-12 тижнів. Про це повідомив сам виробник вакцини. У Центрі громадського здоров'я також інформують про рекомендований час між щепленнями – від 4 до 12 тижнів.

"Вакцинація проходить у два етапи. Якщо ви отримали одну дозу AstraZeneca/Oxford, ви повинні отримати і другу дозу цієї ж вакцини за 4-12 тижнів (оптимально 8-12 тижнів), щоб завершити курс вакцинації," — йдеться у повідомленні Центру громадського здоров'я України.  

Відео дня

То коли ж вакцинуватися вдруге? Через 4 чи через 12 тижнів, адже різниця велика.

Регіональний координатор вакцинальної кампанії проти COVID на Тернопільщині
Марія Павельєва каже – наразі це питання ще вирішують, офіційної відповіді про термін між вакцинації немає. 

– Є різні думки стосовно цього, але наразі вакцинація лише почалася, і люди отримують першу дозу вакцини, – каже Марія Павельєва. – 12 березня у Києві відбудеться засідання оперативного штабу, і це питання будуть піднімати там. Після того, як все затвердять – нас повідомлять про зміни. Однак поки що офіційної інформації ми не маємо.

Після рішення штабу всі бригади в Україні працюватимуть відповідно до наданих рекомендацій. 

Ми ж знайшли рекомендації із застосування цієї вакцини на сайті Європейського агентства з лікарських засобів. Там вказано, що друге щеплення варто зробити з проміжком від 4 до 12 тижнів.

Начальниця управління охорони здоров’я ОДА Ольга Ярмоленко зазначила – відповідно до рекомендацій, повторне щеплення можна проводити вже через 28 днів.

Якщо ж надійдуть зміни у протоколи від міністерства – діятимуть відповідно до нових вказівок.

Читайте також:

У Тернополі від коронавірусу вакцинувався відомий український професор–інфекціоніст

Що насправді ми повинні знати про вакцинацію від COVID-19? Коментує професор-інфекціоніст з Тернополя

Тернополяни уже активно вакцинуються від COVID залишками вакцин. Куди звертатися?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач30

    Хто краще знає властивості  і  можливості   вакцини - безпосередньо виробник  чи комісія в Києві7!  В інструкції виробника, як на мою думку, повинно бути детально  про все розписано.   А то таке складається враження, що ми проходимо третю стадію дослідження. Логічно  було б   робити  повторне щеплення через 4-5 міс., якщо дія вакцини 6 міс. - це теж моя думка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up