Партнер рубрики Події

Через “лежачого поліцейського” біля школи № 11 – затори

Через “лежачого поліцейського” біля школи № 11 – затори
  • У Тернополі нещодавно, 19 червня, встановили “лежачий поліцейський” на вулиці Тарнавського, поблизу школи №11. Тепер це стає місцем заторів.
  • Патрульні кажуть, що зате встановлення “лежачого поліцейського” зменшить кількість нещасних випадків. 

Встановлення лежачих поліцейських  необхідні там, де потрібно примусово знижувати швидкість руху автомобілів, пояснюють патрульні. 

Там великий ухил, понад 70 проміль і вважали, що не цілком зручно встановлювати там “лежачого поліцейського”. Але враховуючи суспільний резонанс, таки вирішили його поставити, розповідає начальника відділу технагляду міськради Олег Вітик.

   - Цей виріб дозволяє значно підвищити безпеку дорожнього руху на аварійно-небезпечних ділянках. Вулиця Тарнавського, а саме - пішохідний перехід від навчального закладу - це аварійно-небезпечна ділянка дороги і місце концентрації ДТП, оскільки лише за останній рік там була зафіксована 21 автопригода, 3 випадки наїзду на пішохода, внаслідок яких 2 людей травмовано, ще в 1 випадку людина загинула, - коментує старший інспектор ПС УПП в Тернопільській області Катерина Басалига. 

Відео дня

Аби зменшити аварійність та можливим травмуванням людей, відділ безпеки дорожнього руху УПП в Тернопільській області також дав погодження на встановлення пристрою примусового зниження швидкості.

Тернополяни активно обговорюють у соцмережах встановлення нового “лежачого поліцейського”. Їхні думки розділились, хтось каже, що це зменшитись кількість нещасних випадків, а дехто вважає навпаки. 

“До повного щастя, їх двоє. Нащо ставити лежачого поліцейського ПІСЛЯ пішохідного переходу, знають тільки люди з прямими руками, які не можуть встановити його лише в одному напрямку.”, - пише пан Андрій у соцмережі Facebook. 

“Там місце суперечливе. Зранку тих водіїв, що їдуть знизу двома смугами засліплює сонце, а пішоходи бігають часто й поза межами переходу з однієї зупинки на іншу, щоб швидше добратися до центру, у навчальний період перебігають діти. Можливо. той поребрик і доцільний у цьому випадку. “, - вважає пан Олег. 

Опитування

Чи потрібний там "лежачий поліцейський"?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Моткалюк

    що не можуть в злітати?
  • Іван

    Та взагалі закрийте рух на тарнавського
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up