Партнер рубрики Події

У Тернополі вже готові продавати тварин із «Зоокуточка», але покупців нема. Чому?

У Тернополі вже готові продавати тварин із «Зоокуточка», але покупців нема. Чому?

Двох поні та ламу хочуть з «Топільче» хочуть продати. Їм уже шукають новий прихисток. Ми дізналися, що хто ж купить тварин та хто замість них з'явиться у звіринці.  

Про те, що кількох тварин з «Зоокуточка» планують продати, стало відомо наприкінці квітня. Тоді комунальне підприємство «Об’єднання парків культури та відпочинку» звернулось до міської ради з проханням надати їм такий дозвіл. Його підтримали депутати міськради.

Чому продають тварин?

У КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» просили дозволити продати двох поні та одного ламу. Як нам пояснили у звіринцю – є два самці лам. Вони не уживаються між собою і кусаються через огорожу. Їх життю нічого не загрожує, але одного самця хочуть поміняти на самку.

Щодо поні – їх вже є чотири: огир (кобель) та три кобилки.

Відео дня

Читайте також:

Тут дім, а їх продають! У скільки оцінили тварин із "Зоокуточка" і на що витратять гроші

– У нас є три кобилки та огир (кобель), – каже доглядач звіринця. – Одна кобилка вагітна, їй три роки. У жовтні має розродитися. Їх утримання не безкоштовне і розводити їх ми не можемо, бо не буде чим прогодувати. 

Все погодили, але покупців немає

Комунальне підприємство вже отримало всі дозволи на продаж, організували аукціон, однак покупців немає.

– Вже все підготували, організували, але поки що немає купця, – розповів директор КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» Микола Лесів. – Вартість одного поні – 9 тис. гривень, лама – 30 тис. До нас телефонують, запитують, але ще не знайшли покупця. Чекаємо, можливо, когось знайдемо. Готові продати будь–яких поні, яка сподобається, бо їх забагато, нам достатньо всього дві тварини.

Розглядають навіть можливий обмін, а не продаж тварин. Планують купити нових тварин.

– Ми вже навіть думаємо запропонувати обміняти тварин. Були пропозиції закупити зебр. Це ті ж самі коні, потребують такого ж догляду, але вони більш агресивні. Ми більше схиляємось до того, щоб взяти пару плямистих оленів. Колись вони в нас були, – розповів Микола Лесів.

Коли придбають нових птахів?

Також у звіринець планують закупити водоплавних птахів, адже після спалаху пташиного грипу їх довелося умертвити. Тепер загони, де колись жили лебеді, пустують.

– Щодо водоплавної птиці – також є проблеми з купівлею, – каже пан Лесів. – Продавців немає. Ми вже домовилися з продавцем у Львівській області, який може продати нам птахів. Наразі птахи у нього висиджують яйця, тому треба ще почекати. Орієнтовно, якщо все буде добре і нічого не зірветься, ми зможемо купити птахів за три тижні. Ціну ми ще обговорюємо. Потрібно з ним зустрітися, укласти договори, погодити вартість. Ми хочемо купити дві казарки, чотири гуски та чотири лебеді.

Наразі в «Зоокуточку» триває підготовка загонів, де будуть жити птахи. Щоб не повторилась епідемія пташиного грипу, через яку довелося вбити водоплавних птахів, вольєр буде закритий. Туди не зможуть залітати чужі птахи.

А кого б ви хотіли бачити у «Зоокутку»? Пишіть у коментарях!

Читайте також:

Лань, буйволи, олені, кози та інші: як живуть тварини в зоокутку «Топільче». Репортаж "20 хвилин"

За і проти: чи потрібно було умертвляти лебедів у парку «Топільче» та куди поділи їх тіла
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up